15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Pressica drugoligaša NK Međimurje: Trener Kristić zadovoljan, predsjednik Uršanić baš i ne!

Završio je prvi dio prvenstva 2. HNL. Naš predstavnik Međimurje u povratničkoj drugoligaškoj sezoni tijekom minule jeseni imao je uspona i padova rezultata, što je donijelo rezultat od 15 osvojenih bodova i 10. mjesta na tablici koje može biti i još malo lošije ako kojim slučajem danas Dugopolje osvoji bod ili tri protiv lidera Šibenika.

Kako su jesenski dio sezone vidjeli u Upravi i stručnom stožeru kluba prezentirano je na održanoj pressici na kojoj su govorili predsjednik Marjan Uršanić, trener Matija Kristić, sportski direktor Miljenko Dovečer i direktor Stjepan Hamonajec.

Predsjednik Uršanić kazao je da 15 osvojenih bodova nije učinak koji je planiran uoči početka prvenstva bez obzira na “objektivne okolnosti” koje su pratile ekipu tijekom jeseni.

– Očekivali smo više osvojenih bodova, ali zbog ozljeda koje su pogodile ekipu već nakon dva-tri odigrana kola, pratile su nas slični problemi u nastavku sezone, bilo je i nekoliko nesretno izgubljenih utakmica, tako da je sve to rezultiralo tim učinkom od 15 bodova na kraju jesenskog dijela sezone.

Iako je predsjednik Uršanić nezadovoljan bodovnim učinkom, nije prozvao nikoga. Obično je trener uvijek prvi “na tapeti”, ako sve stvari ne idu prema predviđanjima. Međutim, trener Kristić dobio je potporu od Uprave i ovog puta javno na pressici kada je rečeno “da je on dugoročno rješenje”. Za razliku od predsjednika trener je zadovoljan kako je sve prošlo upravo zbog toga što je bilo velikih problema s ozljedama.

– S obzirom da smo novi u ligi, da smo vrlo brzo ostali bez Munivrane našeg najboljeg napadača, te ozljeda koje su se dogodile u rujnu u kup utakmici protiv Varaždin, zadovoljan sam što smo napravili ujesen. Tim više što smo pokazali da možemo odigrati ravnopravno sa svima. Lidera Šibenika trebali smo pobijediti kada smo bili kompletni, na još nekoliko utakmica poput Kustošije i još dvije-tri mogli smo osvojiti barem bod ili sva tri, a na kraju smo poraženi. Zadovoljan sam također i s pristupom svih igrača kako na treningu, tako i na utakmicama.

Sada slijedi čak tri mjeseca stanke i onda nastavak prvenstva u kojem odmah slijede dvije vrlo važne utakmice s ekipama koje su na samom začelju tablice i to na gostovanje, najprije Solinom, a onda Hrvatskim Dragovoljcem, tako da će trebati maksimalno spremno ući u sezonu. Hoće li biti promjena u igračkom kadru, odgovorio je sportski direktor Miljenko Dovečer:

– Analiziramo situaciju s trenerom, osobno sam mišljenja da bi nam trebala pojačanja, dva-tri kvalitetna igrača u svakoj od linija: obrana, vezni red i napad.

Nikola Kristić i Miljenko Dovečer
Matija Kristić i Miljenko Dovečer

Trener Kristić nije se želio izjasniti konkretno o igračkom kadru, rekao je da u ovom trenutku ne želi špekulirati ni o tome je li na nekoga od igrača više ne računa, odnosno što bi mu trebalo u ekipi kada su u pitanju pojačanja. Kratko je samo kazao da ako se njega pita želio bi u svojoj momčadi vidjeti dva iskusnija igrača u veznom redu i napadu.

Na pressici je bilo dosta bilo riječi i o financijskom trenutku u klubu, ponajviše o tome da treba osigurati još znatna financijska sredstva (oko 2 milijuna kuna od 3 dodao je predsjednik Uršanić) kako bi klub normalno funkcionirao kao drugoligaš, ali osim nekoliko tvrtki i njihovih predstavnika koji su se uključili u rad klub i njihovih sponzorstva, odaziv ostalih je minimalan.

Isto vrijedi kako kažu predsjednik Uršanić i direktor Hamonajec i za “širu društvenu zajednicu” tj. Županiju i Grad koji pomažu druge drugoligaše posebice su apostrofirali susjedni NK Varaždin s puno većim iznosima nego je to slučaj s NK Međimurje koji je perjanica međimurskog nogometa.

Direktor Hamonajec bio je izravan:

– Nemam ništa da se izdvaja za kulturu 5-6 milijuna, dapače, trebalo bi i više. Ali je sramota ono što se izdvaja za sport. Da nema Marjana Uršanića na SRC-u Mladost mogla bi umjesto igrališta biti betonara!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE