14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

POČETAK KARATE SEZONE: Na Međimurje Open-u Roko Štefulj srebrni!

Početak školske godine znači i početak jesenskog dijela karate sezone. Dugo, toplo ljeto natjecatelji karate kluba Međimurje iskoristili su za kondicijsku pripremu. Pod stručnim vodstvom glavnih trenera kluba Adriana Marciuša i Kristijana Lesjaka, te uz malu pripomoć trenerice Adise Gergić forma se brusila u teretani NGC-a ATON i na vanjskim terenima OŠ Nedelišće.

Tradicionalno se sezona otvara sa domaćim turnirom Međimurje Open, koji iz godine u godinu okuplja sve više vrhunskih natjecatelja sa područja cijele Europe. 1200 natjecatelja natjecalo se u karatama i borbama, a među njima su bili i natjecatelji karate kluba Međimurje, u nešto pomlađenom sastavu.

Roko Štefulj osvojio je srebrnu medalju u kategoriji cicibani kate i brončanu medalju u kategoriji borbe cicibani + 26 kg. Vito Ciglarić i Val Branilović nažalost nisu uspjeli doći do medalja u kategoriji učenici kata, iako je Vito imao i repasažnu borbu. Za obojicu je ovo prvi od mnogih turnira i treneri su zadovoljni viđenim.

Noa Molnar je u kategoriji mlađih učenika kate,nakon 2 pobjede, izgubio u polufinalu. Njegov protivnik je ušao u finale i time ga povukao u repasaž, ali Noa nije uspio doći do medalje. Marko Lepoglavec je u jakoj kategoriji mlađih kadeta kate osvojio srebrnu medalju.

Ženski dio kluba predstavljale su Ida Posavec i Raina Špoljarić. Ida se u kategoriji mlađih učenica – 36 kg, nakon poraza, borila u repasažu, ali je izgubila. Raina nije imala prilike za repasažnu borbu, budući da je izgubila u 1. kolu učenica borbe + 44 kg.

Nešto iskusniji natjecatelji bili su Benedikt Đurđek, mlađi kadeti borbe – 45 kg, Luka Salihović, kadeti borbe – 57 kg, Mateo Jakopanec, kadeti borbe – 63 kg, Dorian Kalajdžija, kadeti borbe– 70 kg, Mihael Sirc, kadeti borbe + 70 kg. Benedikt, Luka i Mateo, nakon poraza u polufinalu, dobijaju priliku osvojiti medalje kroz repasaž, ali jednostavno nije bio njihov dan, a Mihael gubi već u prvom kolu. Dorian nakon tri pobjede gubi tek u finalu i tako osvaja srebrnu medalju.

Trener Kristijan Lesjak i njegovi pomoćnici tog dana, seniori karate kluba Međimurje Leon Marciuš i Lucija Lesjak, i više su nego zadovoljni pokazanim od strane natjecatelja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE