16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Tri zlata i srebro za ČKP na mini Grand Prixu Hrvatskog plivačkog saveza

Novo natjecanje, nove medalje za članove Čakovečkog plivačkog kluba, najbolji je sažetak nastupa čakovečkih plivača na mini Grand Prix natjecanju Hrvatskog plivačkog saveza.

Naime, u subotu i nedjelju, 7. i 8. travnja, u organizaciji PK Dubrava, u Zagrebu je održano 15. plivačko mini GP natjecanje „Festival plivanja“. Drugo ovosezonsko mini Grand Prix natjecanje koje je održano u velikom 50 metarskom bazenu okupilo je ukupno 511 natjecatelja iz 26 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Čakovečki plivački klub predstavljalo je 17 natjecatelja koje je vodio trener Goran Kolarić.

Nakon održanog natjecanja Kolarić nije krio oduševljenje isplivanim rezultatima.

“Na ovom Grand Prixu nastupali smo s kombiniranim sastavom, bilo je iskusnih plivača kojima ovakva natjecanje nisu strana, a bilo je tu i plivača kojima će odmjeravanja snaga s najboljiima u zemlji tek postati svakodnevica. Nakon vikenda provedenog u Zagrebu mogu reći kako sam zadovoljan prikazanima jer su naši najbolji plivači opravdali očekivanja, a oni mlađi pokazali su kako na njih u budućnosti možemo računati” izjavio je Kolarić.

Velik uspjeh postigli su i mlađi plivači Vida Kolarić i Matija Tropša koji su isplivali norme i time osigurali nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske. Novi, posljednji rezultati samo su dokaz kvalitetnog i planskog rada s plivačima u Čakovečkom plivačkom klubu koji danas obilježava drugu obljetnicu smrti svog osnivača i prvog predsjednika, Ante Dragića.

Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Marta Horvat, Vida Kolarić, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec, Jessica Novak, Dora Horvat, Lucija Trupković, Haja Rapaić, Sven Furdi, Dominik Dukić, Borna Bičak, Gašpar Bodulica i Matija Tropša.

Najuspješnije su bile:

  • Hannah Ereiz s dva zlata u disciplinama 100m i 200m leđno.

  • Gloria Požgaj osvojila je zlato u disciplini 800m slobodno

  • Ema Medved osvojila je srebro u disciplini 100m slobodno

U ukupnom poretku nakon šest završenih mini GP natjecanja:

  • Hannah Ereiz nalazi se na 2. mjestu

  • Ema Medved na 4. mjestu

  • Gloria Požgaj na 6. mjestu

Kolarić Vida i Matija Tropša

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE