Na kampu sudjeluje oko 150 čakovečkih osnovnoškolaca, a u srijedu ga je obišao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Drugi tjedan zimskih školskih praznika, kao što je i najavljeno, na rasporedu je kamp iz plivanja. On se održava na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu, a u njemu sudjeluje oko 150 čakovečkih osnovnoškolaca.

Plivački kamp u srijedu je obišao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je tom prilikom naglasio da svi kampovi koji se tijekom zimskih praznika organiziraju imaju veći broj korisnika nego lani. – To pokazuje da su ovakvi sadržaji potrebni jer djeci besplatno omogućavaju dodatne aktivnosti, kvalitetnije provode slobodno vrijeme, a pritom uče i stječu zdrave navike. Nama u Gradu to je pokazatelj da su zimski kampovi i radionice koje smo pokrenuli prije nekoliko godina odličan projekt koji treba svaku godinu obogaćivati. – rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Provoditelj plivačkog kampa je Čakovečki plivački klub, a o djeci podijeljenoj u dvije grupe brine se osam kvalificiranih trenera, profesora tjelesne i zdravstvene kulture. U prvom satu učenici poboljšavaju tehniku i plivačke sposobnosti, a u drugom kroz razne igre nadograđuju znanje, te im je na kraju ostavljeno i malo vremena za plivanje i igru. Također, osmišljen je i poseban program za neplivače.

Drugi tjedan na rasporedu više nisu sportski kampovi, već radionice iz informatike i tehničke kulture. One se održavaju u I. osnovnoj školi, a još uvijek može se prijaviti preko internetske stranice Škole.

Ostavi komentar