Plivačice Čakovečkog plivačkog kluba u Zadru osvojile tri medalje

Odličan niz rezultata plivača Čakovečkog plivačkog kluba iz 2017. nastavljen je i u 2018. godini.

Članice ČPK-a nastupile su na Kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je 10. i 11. veljače bilo održano u Zadru i kući se vratile s tri medalje. Put Zadra trener Goran Kolarić vodio je Hannah Ereiz, Emu Medved, Gloriu Požgaj i Meri Furdi. Hannah Ereiz još jednom je dokazala da je najbolja leđašica u Hrvatskoj te je osvojila dva zlata: u disciplinama 100 metara i 200 metara leđno.

Ema Medved nova je viceprvakinja Hrvatske na 100 slobodno, a još jedna medalja izmakla joj je na 200 metara slobodno gdje je bila četvrta. Gloria Požgaj zbog bolesti nije uspjela doplivati do postolja, ali je ostala među deset najboljih leđašica u državi. Meri Furdi pak je prvenstvo u Zadru bilo odlično iskustvo jer je dvije godine mlađa od ostalih plivačica, ali je pokazala veliki talent te će njeno vrijeme tek doći. Veliko iznenađenje čakovčanke su napravile u štafeti 4×100 mješovito na kojoj su osvojile četvrto mjesto, a bronca im je izmakla za samo 3 stotinke. Štefata 4×100 slobodno bila je peta.

Trener Goran Kolarić nije krio oduševljenje rezultatima njegovih plivačica.

– Cure su bile na visini zadatka i jako sam ponosan na njih. Malo je nedostajalo za još dvije medalje, ali to će nam biti motiv da još marljivije i napornije treniramo – izjavio je.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske u malim 25 metarskim bazenima nastupilo je ukupno 209 plivača – 103 plivačice i 106 plivača koji su od mjeseca rujna 2017. godine isplivali limit za nastup koji je propisao Hrvatski plivački savez.

– Broj plivača na natjecanju pokazuje koliko je teško isplivati limit za plasman, zbog čega svaka osvojena medalja na natjecanju ima dodanu vrijednost – istaknuo je Kolarić.

Nakon dolaska iz Zadra članice ČPK dobile su zasluženi odmor, a s novim treninzima starta se slijedećeg tjedna.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE