4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Hannah Ereiz prvakinja, Adam Šinjori viceprvak Hrvatske

Lista odličnih rezultata plivača Čakovečkog plivačkog kluba se povećala. Naime, članovi ČPK-a Adam Šinjori, Vita Pintarić, Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj pod vodstvom trenera Gorana Kolarića sudjelovali su na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je 20. i 21. srpnja održano u Sisku.

Jedna od ponajboljih hrvatskih plivačica Hannah Ereiz opravdala je status favorita na 200m leđno gdje je uzela zlato. Prvakinja države tom uspjehu pridodala je i broncu na 100m leđno.

Uspjeh čakovečkih plivača upotpunio je Adam Šinjori koji je na 100m leptir osvojio srebro.

I ostali koji su nastupali u Sisku dali su svoj obol ukupnom uspjehu čakovečkog plivanja. Prema listi uspješnosti klubova, dobivenoj na temelju zbroja bodova isplivanih disciplina, Čakovečki plivački klub je zauzeo odlično 5. mjesto u ženskoj konkurenciji i 18. mjesto u muškoj konkurenciji.

Trener Goran Kolarić nije krio zadovoljstvom takvim rezultatom, prije svega u ženskoj konkurenciji.

– Na natjecanju je nastupilo 250 plivačica i plivača iz 31. hrvatskog kluba. Svi oni su tijekom natjecateljske godine isplivali potrebne vremenske limite koje je odredio Hrvatski plivački savez za nastup na Kadetskom prvenstvu. Ovi rezultati su posljedica kontinuiranog, sustavnog i studioznog rada i jako sam ponasan na naše plivače. Nastupe su odradili na visokom nivou i ničime nisu zaostajali za plivačima iz drugih, puno većih plivačkih sredina – izjavio je Kolarić.

Pred našim plivačima sada je nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, juniore i mlađe seniore koje će biti održano u Zagrebu od 29. srpnja do 2. kolovoza. Boje ČPK-a na tom prvenstvu branit će sedmero plivača.

(dg)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE