11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Dvije bronce za Matiju Tropšu na međunarodnom mini GP mitingu u Zadru

U svijetlu budućnost čakovečkog plivanja ne treba sumnjati. Dokazano je to još jednom proteklog vikeda (u subotu i nedjelju 17. i 18. studenog), u Zadru na jubilarnom 10. međunarodnom mini GP mitingu „Sv. Krševan“.

Na mitingu, u organizaciji PK Zadar, nastupilo je ukupno 495 plivača i plivačica iz 30 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Čakovečki plivački klub je predstavljalo 10 natjecatelja, sedam plivačica i tri plivača, a najzapaženiji nastupi imao je Matija Tropša koji je u kategoriji kadeta na 100 i 200 metara leptir uzeo dvije bronce.

Vremena su bila toliko dobra da je Tropša isplivao limite za Zimsko kadetsko prvenstvo Hrvatske.

Osim njega limite je isplivala i Vida Kolarić upotpunivši time vikend u Zadru. Osim njih dvoje boje ČPK-a branili su i: Sven Furdi, Borna Bičak, Anja Tušek, Haja Rapaić, Marta Horvat, Jessica Elena Novak, Lucija Trupković i Meri Furdi.

Ekipu je put Donatovog grada vodio trener Leonardo Novak koji je po povratku u Čakovec izjavio kako su rezultati bili u skladu s očekivanjima.

“Tijekom natjecanja na rasporedu je bilo ukupno 11 disciplina u tri kategorije za plivače i plivačice. Naši predstavnici odradili su solidan posao u iznimno teškoj konkurenciji. Veseli što se onima koji su već imali isplivane limite pridružilo novih dvoje: Tropša i Kolarić. Tako ćemo na Zimskom kadetskom prvenstvu Hrvatske imati jednu pravu ekspediciju, najveći broj sudionika do sada. Rezultati i plasmani su nam sve bolji, a ako razinu treniranja podignemo na viši nivo bit će još bolji” izjavio je Novak.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE