6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Čakovčanin Goran Kolarić postao trener mlade plivačke reprezentacije

Kvaliteta rada u Čakovečkom plivačkom klubu (ČPK-u) redovito se potvrđuje na brojnim domaćim, ali i inozemnim natjecanjima.

No, posljednja potvrda vrijednosti došla je iz Hrvatskog plivačkog saveza koji je za jednog od trenera mlade plivačke reprezentacije na pripremama u Tuheljskim toplicama od 22. do 29. rujna odredio Gorana Kolarića.

Predsjednik i trener ČPK-a će tako biti jedan od četvero trenera koji će pripremati 13 mladih plivača i 18 mladih plivačica za buduće uspjehe hrvatskog plivanja. No, uvrštavanje 39-godišnjeg Čakovčanina među hrvatsku plivačku trenersku elitu nije jedina dobra vijest vezana uz pripreme mlade reprezentacije.

Naime, između 18 plivačica iz 12 hrvatskih klubova koja će biti u Tuheljskim Toplicama bit će i članice ČPK-a: Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj.

Trener Kolarić nije bio iznenađen pozivanjem njegovih plivačica na pripreme reprezentacije.

“Cure su vrijedno i marljivo radilo protekle dvije sezone i sada je to došlo na naplatu. Svi oni silni treninzi, sati provedeni u bazenima su se isplatili. Naše članice postižu odlične rezultate u mlađim kategorijama i to nije moglo proći ispod radara” izjavio je Kolarić.

Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj

Govoreći o svom pozivanju za trenera reprezentacije priznao je kako ga je vijest iznenadila i zatekla, ali ujedno i jako razveselila. “Iako nismo veliki plivački centar, dokazali smo kako dobro radimo, a poziv Hrvatskog plivačkog saveza i djevojkama i meni je to potvrdio” rekao je.

Osvrnuo se i na svoje početke kada je po završetku Kineziološkog fakulteta prihvatio poziv Ante Dragića za radom u Čakovečkom plivačkom klubu.

“Od danas pokojnog Dragića sam naučio puno toga i ovo moje pozivanje je priznanje i njemu i siguran sam kako bi on bio jako sretan i ponosan” naglasio je Kolarić. Poput svakog drugog Međimurca ne misli se zadovoljiti lovorikama koje donosi ovakvo priznanje. “Ovo je definitivno kruna karijere za svakog plivačkog trenera, ali ja nakon ovoga neću stati. I dalje planiram, to je nama Međimurcima valjda u genima, raditi i samo raditi. Postigli smo velike uspjehe u malom klubu u malom hrvatskom gradu, ali vjerujem da možemo još bolje. Ova generacija plivačica i plivača nije još rekla sve što može, a svake godine dolaze nam neki novi klinici i plivanje će se sigurno još dublje ukorijeniti u Čakovcu” zaključio je.

Kolarić je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u čakovečkoj III. osnovnoj školi, a trener plivanja je već punih 14 godina.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE