Speedway utrka na Mileniumu: Jurica Pavlic najavio borbu za pobjednički pehar

Zagrijavaju se motori na stadionu Milenium za prvu ovogodišnju utrku, za Europsko speedway prvenstvo.

Jedna od četiri kvalifikacijske polufinalne utrke održat će se upravo ove subote 28. travnja s početkom u 19 sati u Donjem Kraljevcu. Jedanaest zemalja (Njemačka, Austrija, Mađarska, Slovenija, Italija, Ukrajina, Rusija, Švedska, Poljska, Danska, Latvija i Hrvatska) šalje svoje ponajbolje predstavnike koji će se boriti za ulazak u sljedeći krug natjecanja – Speedway Euro Championship Challenge.

Utrka se vozi u dvadeset redovnih vožnji iz kojih se najbolja dvojica plasiraju direktno u 22. vožnju, tj. finale, a plasirani od trećeg do šestog mjesta voze 21. vožnju, takozvani „Last chance“, te najbolja dvojica ulaze u finale.

Samo trojica iz finalne utrke kvalificirat će se dalje, a naše oči uprte su u hrvatskog predstavnika i domaćina Juricu Pavlica.
– Veselim se utrci na domaćem terenu, posebno publici koja mi daje dodatnu motivaciju. Bit će ovo teška utrka s obzirom na to da je cilj postolje i osvajanje pehara, uz ovako jaku konkurenciju. Pozivam sve ljubitelje speedwaya da dođu u subotu navečer na stadion Milenium i uživaju u odličnom speedwayu – riječi su Jurice Pavlica kojeg već sljedeći dan čeka utrka u Poljskoj u Krakowu.

Stadion se otvara u 17 sati, ulaznice se prodaju po cijeni od 70 i 90 kn, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.

(dp)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE