Plesački par Jurica Kavran i Tihana Vusić državni prvaci za 2018. u kategoriji U21

Tihana Vusić i Jurica Kavran
Tihana Vusić i Jurica Kavran

U sportskom centru „Sava Sport“ u Sesvetama održano je u nedjelju 23. rujna Državno prvenstvo u kombinaciji 10 sportskih plesova u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Sudjelovali su plesni parovi iz 12 hrvatskih sportsko-plesnih klubova, njih ukupno 46, u starosnim kategorijama: Mlađi osnovci, Osnovci, Mlađa mladež, Mladež, Starija mladež, U21 (natjecatelji do 21 godine starosti), Odrasli i Veterani I, II i Veterani III. Devetero licenciranih sudaca ocjenjivalo je nastupe plesača u 10 sportskih plesova, 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow foks, quick step) i 5 latinsko-američkih plesova (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive).

Čakovčanin Jurica Kavran s partnericom Tihanom Vusić (članovi plesnog kluba Spin, Zagreb) natjecao se u dvije starosne kategorije: U21 i kategoriji odraslih. Nakon napornog dana i ukupno 6 nastupa (po 3 u standardnim i 3 u latinsko-američkim plesovima) Jurica i Tihana ostvarili su odlične rezultate. U kategoriji U21 (natjecatelji do 21 godine starosti) osvojili su 1. mjesto i naslov državnih prvaka za 2018. godinu, a u kategoriji odraslih (natjecatelji do 35 godina starosti) plasirali su se na 3. mjesto, tik uz višegodišnje osvajače naslova državnih prvaka. Ostvarenim rezultatima su izuzetno zadovoljni.

U subotu  6. listopada nastupit će na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima koje će se održati u Ostravi u Republici Češkoj. Želimo im dobar plasman.

Ostavi komentar