7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Natjecatelji Pozoja iz Vrbovca se vratili s nizom medalja

Proteklog vikenda, 16. i 17. lipnja, je u Vrbovcu  održano drugo natjecanje iz kalendara Hrvatskog powerlifting Saveza.

Međimurski Pozoji su nastupili s 11 natjecatelja i svi su postigli zapažene rezultate.

Prvi dan je već tradicionalno rezerviran za powerlifting i Pozoje su predstavljali jedan kadet, dva juniora i jedan senior. Pavel Kranjec je u kadetskoj konkurenciji do 105 kg zauzeo 2. mjesto, Lovro Hamer je među juniorima do 83 kg također bio srebrni dok je Dominik Krištofić u svojem prvom nastupu osvojio zlato u kat do 93 kg. Marko Braniša je osvojio zlatno u konkurenciji seniora preko 120 kg. Svi dečki su popravili svoje osobne rekorde dok je posebno vrijedne liftove, 220-157,5-252,2kg, imao Dominik Krištofić koji je bio apsolutni pobjednik svih juniora.

Drugog dana u bench pressu nastupila su sedmorica Pozoja. U kadetskoj konkurenciji svoje prve nastupe na platformi zabilježili su Lukas Sekačić u kat do 83 kg i Deni Makar do 120 kg te, obojica podigavši bench preko 100 kg, osvojili zlata u svojoj kategoriji, a u ukupnoj konkurenciji kadeta bili Lukas drugi i Deni treći. Sven Todorović je u juniorskoj kategoriji preko 120 kg osvojio zlato kao i Goran Karamarković među seniorima do 74 kg dok je u istoj kategoriji Saša Sabolčec bio srebrni. Goran je pokušao rušiti svoj državni rekord i za treci pokušaj stavio 170 kg, ali nije uspio te bio apsolutno drugi senior natjecanja.

Naši masteri su nastupili unatoč ozljedama i također bili odlični. Ivan Ovčar je bio drugi u kategoriji do 83 kg master 2 i apsolutno treći među svim masterima 2 dok se najstariji čaln Pozoja natjecatelj Ivan Lesjak nakon poduže stanke zbog ozljede ramena vratio na pobjedničke staze i bio najbolji natjecatelj u master 3 kategoriji.

Pozojima predstoje naporne ljetne pripreme da bi se u jesenski dio sezone vratili što jači, te pozivaju sve zainteresirane u sportove snage neka im se slobodno obrate. Više o njima možete pročitati na fb stranici Powerlifting klub Pozoj Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE