7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Najjači Turopoljac: Pozoji osvojili apsolutne nagrade turnira

Proteklog vikenda je u Velikoj Gorici održano powerlifting natjecanje ´Najjači Turopoljac´ na kojem su nastupili i čakovečki snagatori Powerlifting kluba Pozoj i svi postigli izuzetne rezultate.

Lukas Sekačić je u kategoriji kadeta postao prvak do 83 kg s podignutim kilažama 150-110-180 kg, a tim rezultatom je ujedno i osvojio 2. mjesto u apsolutnom poretku svih kadeta. Ovo je izniman rezultat za mladog Čakovčanca posebno ako se uzme u obzir da mu je ovo bilo prvo natjecanje u powerliftingu.

Dominik Krištofić je odličnim nastupom među juniorima do 93 kg podigao 225-160-260 kg i također postao prvak u svojoj kategoriji i viceprvak među svim juniorima. Za apsolutnog juniora natjecanja je  odlučivao  minimalan 1 Wilks bod (bodovi prema podignutoj i vlastitoj kilaži, koriste se za apsolutni poredak) što je dalo posebnu draž natjecanju i napetost do samoga kraja natjecanja juniora. Dominik je pokušao i rušiti državni rekord u benchu trećim pokušajem na 163 kg i tako najavio kandidaturu za jednog od najboljih juniora na predstojećem državnom natjecanju.

U sklopu bench press only natjecanja nastupili su najjači atletičar junior Sven Todorović, senior Marko Braniša i master Ivan Ovčar i kao i powerlifteri bili zlatni u svojoj težinskoj kategoriji i drugi u apsolutnom poretku među svim natjecateljima svoje starosne kategorije. Marko je s lakoćom podignutih 175 kg postavio i novi osobni i klupski rekord u benchu.

Ovo natjecanje je poslužilo kao zadnji test prije državnog natjecanja, a Pozoji su od kadeta do mastera već u teškim pripremama. S ciljem učenja osnovnih tehnika dizanja i razvoja snage otvaraju novu grupu za početnike pa Vas sve pozivaju da im se obratite preko Fb stranice i pridružite svi od 7 do 77.

(gk)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE