5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Međimurci odlični na orijentacijskom natjecanju Međimurje open 2017.

Proteklog vikenda, 28. i 29. listopada, u organizaciji Orijentacijskog kluba Međimurje održano je orijentacijsko natjecanje Međimurje open 2017.

Na subotnjoj noćnoj utrci koju je na području Gornjeg Mihaljevca postavio Vladimir Tkalec, ujedno i državno prvenstvo u noćnoj orijentaciji, sudjelovalo je pedesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije Mađarske i Rusije.

U najjačoj ženskoj kategoriji slavila je Mirja Pavić (OK Japetić – Samobor) ispred Ivane Gobec (OK Vihor – Zagreb) i Antonije Orlić (OK Bjelovar).

U najjačoj muškoj kategoriji slavio je Matija Razum (OK Japetić – Samobor) ispred Luke Ivkovića (OK Sova – Šećerana) i domaćeg Luke Bahuna (OK Međimurje).
Spomenimo još domaće rezultate Jasminke Cindrić Preković koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji W35 te prvo mjesto Luke Bistera u početničkoj OPEN kategorji. Osim spomenutih, boje domaćeg kluba branili su Smiljana Janžek (W35), Dražen Janžek (M35), Dalibor Perković (M35) te Marko Leljak (M21).

Napomenimo kako se radi o posebno teškoj utrci pošto se odvija po mraku na nepoznatom šumom prekrivenom terenu, pa su pobjednici svi koji su pobjedili strah u krenuli u noćni “lov na kontrole”.

U nedjelju su organizirane dvije sprint utrke na kartama iznad Toplica Sveti Martin na kojima je sudjelovalo oko 140 natjecatelja, a postavljač je bio Darko Duhović.

U ženskoj kategorji u obje utrke najbolja je bila Mirja Pavić (OK Japetić – Samobor), druga je bila Antonija Orlić (OK Bjelovar), dok je treća utrku završila Ana Beblek (OK Jelen – Jastrebarsko). U muškoj konkurenciji na postolju je došlo do promjene između prve i druge utrke. Na prvoj je najbolji bio Damir Gobec (OK Vihor – Zagreb), drugo mjesto zauzeo je Luka Ivković (OK Sova – Šećerana), dok je treći bio Frane Marković (OK Japetić – Samobor).

Druga utrka bila je, za razliku od prve šumske, postavljena pretežno po livadama i golf terenima u okolici Toplica. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Luka Ivković (OK Sova – Šećerana) ispred Lobela Horvata (OK Maksimir – Zagreb) i Damira Gobeca (OK Vihor – Zagreb). Spomenimo još treće mjesto Smiljne Janžek u kategoriji W35.

Najuspješniji klub na prvenstvu bio je OK Japetić iz Samobora, a kompletni rezultati i analize mogu se pronaći na web stranici: http://medjimurjeopen.blogspot.com.

Orijentacijski klub Međimurje zahvaljuje svim sponzorima i pojedincima koji su omogučili i podržali održavanje natjecanja u lijepom našem Međimurju.

Orijentacijsko trčanje je sport u kojem natjecatelj uz pomoć karte namjenjene orijentacijskom trčanju i kompasa obilazi unaprijed određene točke na raznolikom i uglavnom nepoznatom terenu. Pobjednik je natjecatelj koji u najkraćem vremenu obiđe sve zadane kontrolne točke, pa je tako za postizanje dobrih rezultata važna fizička kondicija kao i vještina orijentiranja u prirodi pomoću kompasa i karte. Iako zvuči komplicirano i naporno, orijentacijsko trčanje je sport u kojem mogu sudjelovati natjecatelji vrlo širokog raspona kondicije i znanja orijentacije, pa je zbog toga vrlo često na natjecanjima sudjeluju cijele obitelji.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE