15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Jasmina Ilijaš iz Donjeg Kraljevca sedma na maratonu u Veroni

Jasmina Ilijaš iz Donjeg Kraljevca, kao članica Trkačkog kluba Marathon 95, sudjelovala je na maratonu u Veroni.

Pretrčala je dionicu u vremenu 2:49:20.

U dobrim uvjetima i na zahtjevnoj stazi Jasmina Ilijaš je postigla odličan rezultat, poboljšala svoj osobni rekord za više od dvije minute i najavila da se nakon privremene stagnacije zbog zdravstvenih razloga možemo nadati još boljim rezultatima i uspjesima.

Maratonska trasa u Veroni je prilično teška jer ima puno skretanja i promjena podloge pri čemu se nekoliko kilometara trči i po kamenim kockama tako da je rezultat u smislu postignutog vremena i vrijedniji.

Prema riječima Jasmine utrku je trčala u planiranom jednolikom tempu 4 min/km prvih 37 km, da bi posljednjih 5 km, kad noge postanu već jako teške, ipak malo pala u tempu, ali svejedno postigla odlično vrijeme i plasman na sedmo mjesto koje će joj po njezinim riječima biti veliki motiv da jako dobro odradi zimske pripreme i sljedeće sezone bude još bolja.

U konkurenciju sveukupno 377 maratonki pobjednica je bila Dal Ri Federica iz Italije s vremenom 2:37:45 pri čemu su prva četiri mjesta zauzele najbolje talijanske maratonke, budući da je to bilo ujedno i talijansko prvenstvo u maratonu.

Izvor i foto: TK Marathon 95

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE