4.5 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Čakovečke mažoretkinje osvojile 10 medalja na Samoborfestu

Proteklog vikenda, u Samoboru održalo se Međunarodno natjecanje mažoretkinja „Samoborfest“ na kojem su sudjelovala sva tri  sastava Čakovečkih mažoretkinja  i ostvarile odlične rezultate: pet zlatnih, dvije srebrne i tri brončane medalje.

Najmlađi sastav „Zvjezdice“ , okitile su se zlatom  u kategoriji tradicionalnom mažoret plesu i broncom u kategoriji grupa s rekvizitima minime,  i to: Anabela i Lara Bel, Janja Bekina, Zara Bujanić, Mia Nedeljko, Paula i Petra Posedi, Melani Radek, Lorena Sršan, Marta Zadravec, Karla Šagi, Hana Koštarić, Mia Komar i Neda Mesarek.

Osim njih odlične su bile i malo starije članice Čakovečkih mažoretkinja, koje su se natjecale u kategoriji tradicionalni mažoret ples – djeca i osvojile odlično četvrto mjesto, a u kategoriji grupa s rekvizitima – djeca osvojile zasluženo prvo mjesto i zlatnu medalju. Natjecale su se: Tena Gotal, Ema Blažinčić, Bella Rašperger, Ana Maria Dančo, Ana Deban, Lana Kovačević, Eba Horvat, Franka Strnad, Klara Jurić, Melani Zadravec, Jana Mikulaj, Emily Oletić, Sara Oletić, Doroteja Sršan, Dora Vuk, Vita Varga, Lara Šalamon i Ela Mesarek.

Uz dvije najmanje grupe Čakovečkih mažoretkinja na Međunardnom natjecanju natjecale su se i mlađe juniorke te odličnim nastupima u dvije kategorije tradicionalni ples i grupa s rekvizitima osvojile zlatne medalje i prvo mjesto, i to: Karolina Horvat, Leona Huzjak, Zita Miličević, Lorena Lajtman, Katja Kolac, Anita Bulat, Emily Vuk, Zara Nedeljko, Klara Golubić, Taša Gotal, Tara Vidović, Hana Pfeifer Kacian, Helena Veselko, Nika Goričanec, Klara Haman, Ena Kovačić, Anamaria Makarić, Nika Kovačić, Elena Kropek i Karla i Klara Grašić.

Osim grupnih odličnih rezultata mogu se pohvaliti i odličnim nastupima u solo i duo kategorijama: Karla i Klara Grašić prvo mjesto u duo s rekvizitima seniori, u kategoriji duo s rekvizitima djeca –  Zara Nedeljko i Katja Kolac – drugo mjesto i  Ana Maria Dančo i Franka Strnad – treće mjesto; u kategoriji duo s rekvizitima kadeti, Klara Golubić i Zita Miličević  drugo mjesto, te Eba Horvat u kategoriji solo s rekvizitima djeca odlično treće mjesto.

Ovi odlični rezultati plod su velikog odricanja i  uloženog  truda djevojčica ali i njihovih sjajnih trenerica Smiljane Nedeljko i Ive Prprović bez kojih zasigurno ne bi bilo ni ovih odličnih rezultata.

Svakako su važni roditelji kao strateška podrška, oni su ti koji brinu da su djevojke redovite na treninzima, a na natjecanjima preuzimaju ulogu frizera, šminkera, nosača rekvizita i najglasnijih navijača.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,205FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE