11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Čakovčanin Petar Francki obara rekorde podižući 218 kilograma

Čakovčanin Petar Francki (29) protekli vikend srušio je hrvatski rekord na prvom od četiriju natjecanja u powerlifitingu i bench pressu održanom u Pitomači.

Podigavši 218 kilograma u kategoriji do 120 kilograma, za jedan kilogram nadmašio je prošlogodišnji rezultat pokraj kojega je, također, stajalo njegovo ime.

– Očekivao sam više, ali dizao sam s laganom ozljedom, odnosno rupturom prsnog mišića. Na ovako velikim kilažama jedan kilogram jako puno znači – započinje Francki, inače član Srele brutal teama iz Oroslavja.

Godine 2013. započeo je s natjecanjem u bench pressu te je već iste postao apsolutnim prvakom Hrvatske i bio treći na Europskom prvenstvu. Dakako, do navedenih rezultata i učestalih rušenja rekorda u svojoj kategoriji, ne bi došao bez redovitog i napornog treniranja.

– Kod kuće imam teretanu i treniram pet puta tjedno. Pretežno se pripremam samo za bench, radeći treninge sukladne tome – objašnjava Francki, kojega teže ozljede, srećom, izbjegavaju.

Od vrtićkih dana, kao član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec – Macan, bavio se gimnastikom te bio dio hrvatske reprezentacije. Iako je, kaže, zaboravio većinu zapaženijih rezultata, prisjetio se prvoga mjesta osvojenog na Svjetskom kupu u Beču te niza naslova prvaka Hrvatske.

U skladu sa svojom sportskom prošlošću, Francki se u bližoj i daljoj budućnosti vidi u sportu, no ne u gimnastici s kojom je, naglašava, završeno.

– Želim obarati rekorde i više nastupati izvan zemlje, na europskim i svjetskim natjecanjima. Također, oduvijek u teretani treniram druge, pa se vidim i u tome – zaključuje snažni Međimurac.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE