7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Berba medalja za natjecatelje Pozoja na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

Kao što to biva običaj, prvi vikend prosinca rezerviran je za Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu.

Proteklog vikenda natjecatelji čakovečkog powerlifting kluba „Pozoj“ natjecali su se na, do sada najjačem, Državnom prvenstvu u Virovitici. Natjecanje je okupilo preko 200 natjecatelja u oba dana. Kao i do sada, subota je bila rezervirana za powerlifting, a nedelja za bench press.

Iako u nešto promijenjeno sastavu, čakovečki „Pozoj“ ostvario je zavidne rezultate te u klupsku povijest upisao nekoliko državnih prvaka i apsolutnih pobjednika.

ADISA GERGIĆ je bila jedina natjecateljica iz kluba i ponovno izborila naslov državne prvakinje u openu, ali u drugoj težinskoj kategoriji. Drame nije nedostajalo jer je zlatnu medalju izborila tek zadnjim dizanjem.

PAVEL KRANJEC i DOMINIK KUKOVEC natjecali su se u uzrastu kadeta. Dominiku je nedostajalo jako malo do osvajanja medalje u kategoriji do 74 kg, te se, nažalost, morao zadovoljiti četvrtim mjesto. Pavel je, kao i prošle godine, imao malih problema s početnim dizanjima, ali je na kraju osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta do 93 kg.

ERIK ŽIŽEK i SVEN TODOROVIĆ natjecali su se u kategoriji juniora. Eriku i Svenu je je ovo bilo prvo državno prvenstvo u kategoriji juniora. Erik je u kategoriji juniora do 74 kg osvojio zlatnu, a Sven u kategoriji višoj od 120 kg, srebrnu medalju.

Zadnji natjecatelj u subotu je bio Marko Braniša koji je, nakon cjelodnevnog čekanja, u open kategoriji do 120 kg, osvojio srebrnu medalju.

„Pozoj“ je imao nešto više natjecatelja drugog dana u kojem je „pao“ i jedan državni rekord.

GORAN KARAMARKOVIĆ je u open kategoriji do 74 kg, „popravio“ svoj državni rekord od prošle godine, digavši 166 kg, te time osvojio zlatnu medalju i četvrti puta za redom naslov apsolutnog pobjednika kategorije.

NIKOLA FIC i MIHAEL KRIZMAN natjecali su se u open kategoji do 93 kg. Mihael je, nažalost, ostao bez medalje i zauzeo četvrto mjesto,a Nikola je osvojio srebrnu medalju.

SAŠA SABOLČEC i MARKO BRANIŠA natjecali su se u open kategorijama, u kojima su osvojili srebrne medalje, svaki u svojoj kategoriji.

LOVRO HAMER i SVEN TODOROVIĆ natjecali su se u kategoriji juniora. Lovro se prvi puta natjecao samo u bench pressu te u kategoriji juniora do 83 kg, osvojio srebrnu medalju. Svena niti umor od dana prije nije omeo u osvajanju zlata u kategoriji preko 120kg.

MARTIN SLAVIČEK bio je najmlađi natjecatelj „Pozoja“ u nedelju i u kategoriji kadeta do 93 kg osvojio srebrnu medalju, podigavši 130 kg. Navedena kilaža mu je bila dovoljna da osvoji naslov viceprvaka u aposolutnoj kategoriji.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE