6.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Prvenstvo Hrvatske: KOP Čakovec odličan domaćin odbojkašicama na pijesku

Čakovečki Gradski bazeni Marija Ružić mjesto su organiziranja brojnih sportskih natjecanja, a posljednje u nizu bilo je Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za žene.

Organizator Prvenstva bio je Klub odbojke na pijesku Čakovec koji je još jednom svoj zadatak odradio na visokoj razini i dobio pohvale svih sudionica.

Samo natjecanje sprovedno je na dva odbojkaška igrališta na Gradskim bazenima po sistemu dvostruke eliminacije.

Na Prvenstvu je nastupalo 12 parova, a najboljima su se na kraju pokazale Zagrepčanke Stipanović/Šutalo koje su finalu s 2:1 pobijedile varaždinsku kombinaciju Đolonga/Vuković. Odlično treće mjesto osvojio je domaći par Ana Stanković i Sara Petak. Stanković/Petak u borbi za treće mjesto nadigrale su najveće iznenađenje turnira, još jedne Čakovčanke Anu Novak i Sašu Leskovore. Novak/Leskovar su po prvi put zaigrale zajedno i već odmah napravile veliki rezultat.

Uz to Saša Leskovar proglašena je najboljom obrambenom igračicom turnira. I ostale igračica KOP-a Čakovec ostvarile su solidne rezultate. Iskusan par Ines Mošmondor/Karmen Tomašić osvojile su peto mjesto, Inka Varga/Mailinda Vuk bile su šeste, a veliki potencijal pokazale su mlade Ema Frančić/Tija Budiša.

Sudački posao tijekom cijelog Prvenstva besprijekorno su obavili domaći suci: Momir Prprović, Miroslav Vabec i Ivan Vabec.

Predsjednik Hrvatskog saveza odbojke na pijesku Željko Stipanović pohvalio je čakovečku organizaciju turnira rekavši kako je KOP Čakovec i više nego opravdao ukazano povjerenje. Izjasnio se pohvalno i o mladim osvajačicama turnira, što po njemu potvrđuje smjenu generacija, ali i dolazak vrhunskih odbojkašica. “Imamo odlične mlade odbojkašice i sport u Hrvatskoj imat će sigurno svijetlu budućnost” rekao je Stipanović.

Inače, seniorske prvakinje Stipanović/Šutalo najbolje su u Hrvatskoj i u konkurenciji U-20.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE