8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Odlična odbojka na pijesku u znak sjećanja na Rajka Kolareka

Klub odbojke na pijesku (KOP) Čakovec nastavlja njegovati uspomenu na trenera i prijatelja Rajka Kolareka koji je preminuo prije dvije godine.

Njemu u čast u subotu, 24. lipnja, po drugi puta organiziran je revijalni turnir za muške i ženske parove te za mješovite trojke.

Na terenu kod čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić prijavilo se po četiri ekipe u svakoj od kategorija.

Kod muških parova najuspješniji su bili Juras/Novak koji su u finalu tijesno s 2:1 nadigrali par Kozar/Palinkaš. Najbolje kod ženskih parova bile su Varaždinke Đolonga/Inkert koje su bile bolje od veteranki KOP Čakovec Zorc/Tomašić s 2:1. Najzanimljiviji su bili susreti mješovitih trojki u kojima je na kraju slavio sastav Petek/Zorc/Tomašić.

Predsjednik KOP Čakovec Ivan Vabec izrazio je zadovoljstvo što je Memorijal Rajko Kolarek doživio svoje drugo izdanje te u potpunosti ispunio planirani cilj druženja i rekreacije.

– Memorijalom čuvamo sjećanje na dragog prijatelja i trenera koji je zadužio međimursku odbojku, ali i međimurski sport. Posebno nas je razveselilo što su na turnir pristigle i Rajkova supruga Marijana i kćer Tina. Ona se su skratile svoj godišnj na moru i pridružile nam se na našim odbojkaškim terenima. Kada smo vidjeli koliko je njima značilo što smo uspjeli organizirati Memorijal, naša srca, srca svih onih koji su poznavali Rajka, bila su ispunjena – izjavio je Vabec.

Inače, turnir je otvoren revijalnim susretom između ekipe KOP-a Čakovec i Sportskih novinara Međimurja. KOP Čakovec u sastavu Ivan Vabec, Denis Filo i Miodrag Novosel s 2:1 nadigrala je sportske novinare za koje su igrali Željko Kraljić, Tomica Jakopec i Robert Šarić, a izbornik novinara bio je Siniša Obadić.

Iz kluba su najavili kako će delegacija KOP-a Čakovec na drugu obljetnicu smrti 28. lipnja položiti vijence i zapaliti svijeće na grobu Rajka Kolareka na groblju u Nedelišću. Na sportskom planu pak čakovečke pjeskaše čeka kadetsko prvenstvo Hrvatske za djevojke 8. i 9. srpnja u Zagrebu, te tjedan dana kasnije 15. srpnja seniorsko prvenstvo države.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE