7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Igračice KOP Čakovca sezonu završile osvajanjem srebrne medalje u Kupu Hrvatske

Ove subote, 9. rujna, na zagrebačkom Jarunu odigrana je završnica kupa Hrvatske u odbojci na pijesku za muške i ženske ekipe, čime je završena ovogodišnja pjeskaška sezona.

Klub odbojke na pijesku Čakovec mimo očekivanja osvojio je drugo mjesto, a srebrnim medaljama okitile su se, par Inka Varga/Ema Frančić i Iva Bulović/Mirjam Varga.

Finalni meč koji je odlučivao o prvom i drugom mjestu pružio je zanimljivu i kvalitetnu igru. Protivice Čakovčankam su bile aktualne klupske prvakinje Hrvatske ekipa Žal iz Pule, u prvom meču igraju Inka Varga i Ema Frančić protiv Petre Božeglav i Dunje Milin.

Favorizirane Puležanke ostvaruju početnu prednost od 5:2 no nakon toga Inka odličnim servisima pritišće protivnice i rezultat je za čas poravnat. Zatim se od rezultata 6:6 igra poen za poen, obostrano borbeno i kvalitetno, a u samoj završnici ekipa iz Čakovca propušta kontranapad. Iskusnije djevojke iz Pule su sigurnije i osvajaju prvi set s 21:18.

U drugom setu Inka i Ema borbenom igrom pokušavaju poravnati rezultat, no Petra i Dunja dižu svoju igru na višu razinu i ne dozvoljavaju iznenađenje.

U drugom susretu Iva Bulović i Mirjam Varga na drugoj strani mreže imaju Eriku Drviš i Janu Milin, prvi protivnički par. Impresionirane protivnice Čakovčanki u prvom setu ne uspijevaju povezati svoje redove i set lagano osvajaju Puležanke, no drugi set je druga priča. Dobrim početnim udarcima, odličnom igrom u polju nastavlja se potpuno ravnopravna igra u kojoj ni jedna ekipa ne ostvaruje značajnu prednost. Iskustvo i kvaliteta odlučuje u završnici i Erika i Jana osvajaju i drugi set.

Igračice KOP Čakovca na najljepši način završile su ovogodišnju sezonu osvajanjem srebrne medalje u Kupu Hrvatske, tako da pored već osvojene srebrne medalje kadetkinja u klupskom prvenstvu Hrvatske, u klubu mogu samo konstatirati da je ovo jedna od najuspješnijih sezona. Posedno raduje činjenica da su igračice KOP-a Čakovec među najmlađima, a za svoju igru i borbenost uvijek dobivaju komplimente od stručnjaka koji prate natjecanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE