13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Centrometal svladao Sisak i izbio na peto mjesto Superlige

Bitan susret za odbojkaše Centrometala u Superligi i bitna pobjeda protiv OK Sisak.

Pred domaćom publikom u Nedelišću OKM Centrometal pobijedio je OK Sisak 3:1  (15:25, 25:19, 25:19, 25:20)

Sve što je prethodilo susretu nije ukazivalo da bi ona mogla dobro proći za međimursku ekipu.

Tijekom tjedna obolio je Vincek, ali se uspio oporaviti do susreta. Na dan utakmice tehničar Gotal imao je temperaturu, ali je usprkos tome nastupio, dok Palinkaš zbog visoke temperature to nije bio u stanju.

Sam početak susreta donio je prednost Siska. Domaći nisu dobro servirali i lovili servise. Sredinom seta Bogdanović radi seriju za izjednačenje na 10:10. No nastavlja se kao i do tada i gosti prvi set lagano dobivaju 25:15.

Tako je nastavljeno i drugi set u kojem je Sisak poveo 11:7. Zadnje gosti vode 13:11. Potom nakon odličnih servisa Vinceka Centrometal dobiva šest uzastopnh poena i tu se utakmica prelomila. Od tada domaći igraju puno hrabrije, budi se publika i Međimurci uzimaju set sa 25:19.

U trećem setu Centrometal vodi do 13. poena. Nakon 14:14 Vincek opet servisima donosi prednost od 17:14. Nakon toga bez većih problema domaći opet uzimaju set sa 25:19.

Četvrti set bolje su otvorili igrači Siska. Imali su stalnu prednost sve do 16:13. Tada na servis dolazi kapetan Tomica Posavec, radi par direktnih poena, ostatak momčadi dobro se brani i Centrometal vodi 20:16. Tu je bio kraj svih nada Sišćana, završava 25:20.

Odličan nastup vanjskih napadača Centrometala Vinceka, Bogdanovića i Posavca.
Ovom pobjedom Centrometal je ponovno izbio na petu poziciju u ligi. Sada imaju 18 bodova, šesti Sisak je na 16, sedmi Šibenik na 14, dok je Karlovac još uvijek bez bodova.

U naredna dva susreta Centrometal će igrati protiv Karlovca. Prvo u gostima, pa u tjednu iza toga kod kuće. Iako Karlovčani nemaju bodova potreban je veliki oprez u tim susretima. Karlovac je u ovom kolu poražen od Šibenika sa 3:1 s time da je dva seta izgubio sa dva poena razlike.

Suci: Bingula, Vedriš (oba Zagreb)

Centrometal: Kovačić, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Posavec, Pleh, Bogdanović, Kopačević, Vincek (trener Kirić)

Sisak: Komosar, Vakufac, Alić, Tepavac, Duraković, Ibradžić, Jurić, Wolf, Alihodžić, Pešut, Abdulaj, Išek (trener Batnožić)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE