Centrometal ispao iz doigravanja za odbojkaškog prvaka Hrvatske

I u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja Rijeka je nadigrala igrače Centrometala s 3:0, te se plasirala u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske.

OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA 0 : 3 (17:25, 20:25, 22:25)

Dvorana Aton Nedelišće, gledatelja 100
Suci: Milinović, Adamek (oba Zagreb)

Rijeka: Pavlović, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Drago i Luka Lasić, Sušanj, Smiljanić (trener Liverić)

Centrometal: Bogdanović, Marciuš, Vincek, Kurteš, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Hrvoje, Karlo i Ivan Novak, Palinkaš, Komosar, Kopačević (treneri Vabec i Novak)

Očito igrači Centrometala nisu niti u dobroj formi, niti je kod njih postojao jak motiv da pokušaju proći dalje. Ni u ovom susretu nisu nastupili u najjačem sastavu, nedostajali su Gotal, Čičković i Posavec. I sustav je takav da se doigravanje igra samo za prvaka, a ne i za poredak. To pak znači da Centrometal završava sezonu na petom mjestu u Hrvatskoj.

O samoj utakmici teško se nešto pozitivno može reći o igri Centrometala. Rijeka je prvi set stalno vodila i dobila isti s 25:17. Opet je ogroman problem bio prijem domaćih. U drugom setu Centrometal je vodio 11:9, Rijeka to poravnala. U završnici su gosti bili bolji i sa 25:20 poveli sa 2:0. U trećem setu stalno vodstvo gostiju za konačnih 25:22.

Gledano cijelu sezonu Centometal je imao jako dobrih, ali i loših dijelova sezone. Prvi dio bio je odličan i momčad je u 2018. godinu ušla kao četvrta u Hrvatskoj. No porazi u Varaždinu i kod kuće od Siska koštali su ih borbe za prve četiri pozicije. Kad se trebalo izboriti za petu poziciju momčad je odigrala odlično i skupila svih 12 bodova u prve četiri utakmice druge faze. No kad je to osigurano završnica sezone nije odigrana na razini.

Ipak, definitno je značajna stvar da je Centrometal još jednu sezonu uspio završio među pet najboljih momčadi u Hrvatskoj.

U polufinalu doigravanja će zagrebačka Mladost igrati protiv Rijeke, te Mladost Ribola Kaštela protiv osječke Murse

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE