15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Čakovčanke pete u državi u odbojci na pijesku

Zagrebački Jarun bio je minulog vikenda mjesto odigravanja završnice prvenstva 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku.

Primaran cilj ženskoj ekipi KOP Čakovec bilo je zadržati peto mjesto te eventualno prestići četvrtoplasirani KOP Zagreb koji je nakon prvog dijela natjecanja Čakovčankama bježao samo dva boda.

U prvom subotnjem susretu protiv uvijek neugodnog splitskog Žnjana oba naša para Varga/Leskovar i Bulović/Frančić više od časnog poraza nisu mogla.

Drugi susret protiv KOP-a Zagreba bio je krucijalan za oba kluba zbog male bodovne razlike u poretku. Bulović/Frančić odličnom igrom prizemljuju Đolongu i Novak s glatkih 2:0, dok su na drugom terenu Inka i Mirjam Varga protiv Stipanović/Šutalo vodile pravu rovovsku borba za svaki poen. U meču u kojem su se izmjenjivali dobri servisi, proračunati udarci u napadu, nakon dva seta rezultat je bio 1:1 s potpuno izjednačenim brojem osvojenih poena.

U trećem odlučujućim setu početni udarac ima Stipanović i izvanrednim servisom omogućuje svom paru veliku prednost od 5 poena, nakon čega Čakovčankama koncetracija, te set i važan bod odlaze na protivnički konto.

U posljednjem susretu dana između osječke Retfale i Čakovca repriza prethodnog susreta, samo je susret I. Varge/M. Varge protiv Kezerić/Samarđić još neizvjesniji. Opet je nakon rezultata 1:1 treći set odlučivao o protivniku. I opet su ga bolje otvorile protivnice međimurske ekipe. Kod rezultat 4:8 za Osječanke Inka Varga ubojitim servisom ostvaruje prednost od 9:8. Čakovčanke su opet bile u setu, a kod 15:14 imale i meč loptu. No, kod servisa našeg para zadrhtala je ruka te je lopta za koji centimetar otišla u aut. Takav poklon koriste igračice iz grada na Dravi i vrlo brzo zaključuju set, a time i meč.

U drugom dvoboju Bulović/Frančić protiv Marić/Martinko sigurnom igrom u prvom setu bez većih problema slomile su protivnice. Malo opuštanje u drugom setu dovelo je do neizvjesne završnice, no kvaliteta čakovečkog para ipak je na kraju došla do izražaja  te je na kraju osvojen drugi set.

Nedjelji su pak naše igračice pristupile bez prevelikog opterećenja. U prvom susretu dana protiv neporaženih KOP Sigeta parovi Budiša/Leskovar i Bulović/Frančić igraju bez opterećenja. Iako su glastko poražene stekle su vrijedno iskustvo.

U drugom nedjeljnom susretu protiv drugoplasiranih KOP Banjole, Sokolov/Božeglav bile su prevelika prepreka za I. Vargu/Leskovar, ali su zato Bulović/Frančić dobrano namučile Čačić/Damaška. Ali ipak na kraju su Puljanke i u ovom dvoboju slavile s 2:0.

Posljednji dvoboj Čakovčanki pokazao se iznimno bitnim jer bi eventualnim porazom protiv KOP-a Jarun ugrozile peto mjesto. No, par Buvloić i Frančić te I. Varga i Budiša ipak su se pobrinule da se te ne dogodi te su glatkim pobjedama osigurale uspješan kraj natjecanja za KOP Čakovec.

Trener sastava iz Grada Zrinskih Ivan Vabec pohavlio je svoje igračice za prikazanu igru i borbenost.

„Posebno je trebalo puno volje i htjenja u nedjeljnim uvjetima, kad su kiša i niska temperatura bile prepreka za još kvalitetniju i atraktivniju igru. No, naše su djevojke ustrajale i pokazale pravi karakter“ rekao je Vabec. Zadovoljan je konačnim petim mjestom iako je, da je bilo malo više sreće, to peto mjesto vrlo lako moglo postati i četvrto.

„Trebamo biti zadovoljni i ovime jer smo ispunili naš cilj, a i prikazana igra bila je na visokom nivou. Za nešto više trebalo je i malo sreće, ali to je sport. Nadam se kako će nam se božica Fortuna osmjehnuti nekom drugom prilikom kada će možda biti i važnije“ zaključio je Vabec.

Sljedeći vikend Jarun je opet poprište završnice natjecanja, ali u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Budući da većina igračica koje su igrale seniorsko prvenstvu ima pravo natjecanja u spomenutim kategorijama, u KOP-u Čakovec s optimizmom očekuju predstojeće natjecanje.

KONAČNI POREDAK

  1. KOP SIGET 24
  2. KOP ŽAL BANJOLE 17
  3. KOP ŽNJAN 16
  4. KOP ZAGREB 11
  5. KOP ČAKOVEC 9
  6. KOP RETFALA 5
  7. KOP JARUN 2

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE