7.1 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Veterani NK Nedelišća igrat će na 16. dvoranskom prvenstvu HNS-a

Veteranska momčad Nogometnog kluba Nedelišće nastupat će predstojećeg vikenda na 16. dvoranskom prvenstvu veterana HNS-a, a obzirom da su jedina prijavljena ekipa s područja Međimurja biti će ujedno i predstavnici međimurskih veteranskih nogometnih liga.

Organizator ovog tradicionalnog turnira je Komisija za veteranski nogomet IO HNS-a, a održava se u Rovinju, u sportskoj dvorani Valbruna, od 16. do 18. veljače 2018. godine.

Prvenstvo se igra prema futsal pravilima prilagođenim za veterane (5+1, 2×15 minuta, od četvrtfinala nadalje zadnje 3 min. igra se tzv. “čista igra”, lopta br. 5 za dvoranu).

Na prvenstvo su se prijavile ukupno 24 ekipe s područja 12 županijskih nogometnih saveza, a s pet ekipa najzastupljeniji je Zagreb. Ekipe su podijeljene u osam skupina po tri sastava. Nakon razigravanja po skupinama, po dvije najbolje momčadi iz svake skupine izborit će plasman u osminu finala te će potom kup sustavom do finala dati pobjednika.

Nedelišće je u skupini D s MNK Barutana (Šibenik) i VNK Dubrava Tim kabel (Zagreb). Natjecanje po skupinama počinje u petak, 16. veljače, a završava u subotu, 17. veljače. U poslijepodnevnim i večernjim satima subote igraju se osmina finala i četvrtfinale, dok su u nedjelju, 18. veljače, na rasporedu polufinala, te utakmica za treće mjesto i finale.

Veterani Nedelišća na put kreću u petak ujutro, a prvi protivnik im je Dubrava Tim kabel u 16:45 sati. U drugoj utakmici skupine D u petak u 23:10 sati igraju Dubrava TK – Barutana, dok je u subotu od 11:20 sati na rasporedu susret Nedelišća i Barutane. Na posljednja dva prvenstva Dubrava TK osvojila je 3. i 4. mjesto, dok je Barutana pobjednik prvog turnira 2003.

A osim što proteklih sezona ostvaruju odlične rezultate na međimurskim travnjacima (2012. prvaci lige i Međimurja, 2017. prvaci lige), te su osvojili sva tri dosadašnja Klupska prvenstva Međimurja na mantinele (2016.-2018.), sad će momčad veterana Nedelišća biti u prilici pokazati svoje znanje i na državnom nivou. Put u Rovinj omogućili su im sponzori i Općina Nedelišće.

Raspored odigravanja utakmica skupine D:

16.02. 16:45 Dubrava Tim kabel – Nedelišće
16.02. 23:10 Dubrava Tim kabel – Barutana
17.02. 11:20 Nedelišće – Barutana

Nedelišće: Dragutin Borko, Darko Čuček, Mario Knez, Alen Kovačić, Goran Maček, Branko Perko, Siniša Senčar, Mladen Tkalčec, Dragan Vibovec, Damir Vizinger, Dejan Vizinger, Marko Vizinger (voditelj ekipe: Miljenko Vizinger, trener: Dragutin Borko)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE