5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Varaždin propustio iskoristiti “posrtanje” Međimurja

U pet subotnjih utakmica 27. kola Treće HNL Istok pet remija. Sva tri naša kluba sa sjevera odigrala su neriješeno u gostima.

Tri kola do kraja prvenstva isto rastojanje između Međimurja i Varaždina, ali sve manje nade da Varaždinci mogu stići Čakovčance koji im bježe velika četiri boda.

Utakmica u Požegi bila je puna preokreta. Već u 4. minuti, nakon greške obrane Međimurja, pred golom Šafarića sam se našao Včelik i neometan postiže gol za vodstvo Slavonije 1:0. Nakon toga dominantna igra Međimurja uz nekoliko šansi Težaka i Režića urodila je plodom pred kraj poluvremena. Najbolji strijelac Međimurja i Treće HNL Nenad Erić primio je loptu na visini šesnaesterca i ljevicom postigao svoj prvi gol za izjednačenje 1:1.

U drugom poluvremenu Međimurje i dalje dominira, što rezultira vodstvom u 65. minuti drugim golom Erića koji zabija glavom nakon ubačaja Sabola. Međutimm domaća Slavonija brzo se vraća u igrum već za dvije minute golom Bobana u 67. minuti. Međimurci malo staju i u 75. minuti nakon asistencije Karačića lopta dolazi do Bekavca koji špicom kopačke dovodi domaćina u vodstvo 3:2.

U otvorenoj utakmici do kraja susreta Međimurje uspijeva ipak izjednačiti trećim golom Erića u 84. minuti. U sudačkoj nadoknadi igrač Međimurja Mesarić mogao je svoju momčad odvesti na šest bodova razlike pred Varaždinom, međutimm promašuje s nekoliko metara.

U Ždralovima Varaždin nije uspio uzeti tri boda. U jednoj čvrstoj utakmici protiv vrlo dobre Mladosti, Varaždinci nisu iskoristili šansu u 42. minuti iz kaznenog udarca. Udarac Šafarića s bijele točke obranio je Srbljanović.

Međutim, Varaždin ipak dolazi u vodstvo golom Drožđeka u 56. minuti. Uporni domaćini uspijevaju izjednačiti u 69. minuti golom Bošnjaka. Tako Varaždin i dalje ostaje na četiri boda zaostatka od Međimurja.

Nakon dugo vremena ekipa Koprivnice vraća se s gostovanja s bodom. Na zahtjevnom gostovanju u Vukovaru Koprivničanci su dva puta vodili 0:1 i 1:2 a susret je završio podjelom bodova 2:2.

Kuriozitet ove utakmice je dosuđenih pet kaznenih udaraca, dva za Koprivnicu i tri za Vukovar, te dva isključenja igrača Koprivnice, Bubnjića i Pavlovića, u 83. minuti.

Koprivnica je povela u 19. minuti golom Ivanovića, a domaćin poravnava u 45. minuti golom Marinčića iz kaznenog udarca. Početkom drugog poluvremena ponovo Koprivnica vodi, ovaj put iz jedanaesterca pogađa kapetan Tucaković. Do izjednačenja Vukovar dolazi u 74. minuti iz još jednog kaznenog udarca. S bijele točke precizan je ponovno Marinčić za konačnih 2:2.

U sljedećem kolu svi naši klubovi su domaćini. U Čakovcu lider Međimurje ugošćuje drugu ekipu Osijeka, Varaždin je domaćin Višnjevcu, a Koprivnica Đakovu Croatiji.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE