Umjesto s tri, Međimurje se vratilo s bodom iz Šibenika

Malo je nedostajalo da NK Međimurje donese tri boda iz Dalmacije. S teškog gostovanja u Šibeniku, kod pretendenta za naslov, Međimurje se vraća s bodom.

Puleni Matije Kristića od početka utakmice postavili su se kao da igraju u Čakovcu.

Prvih pola sata postojala je samo jedna ekipa, Čakovčani su zagospodarili terenom i u 21. minuti imali već dva gola prednosti. S većim posjedom lopte i kontinuiranim napadima Međimurje stvara šanse i u 16. minuti dolazi u zasluženo vodstvo. Nakon brze akcije Marića i Munivrane ovaj potonji ubacuje loptu u kazneni prostor gdje ju dočekuje Marcijuš koji zabija za 0:1 .

Gosti nastavljaju s dominacijom i ubrzo povećavaju vodstvo u 21. minuti. Hranilović pronalazi Brckovića koji ubacuje loptu s lijeve strane na Munivranu, a ovaj glavom posprema loptu u mrežu. Da je deset minuta kasnije nakon solo prodora Pajić zabio utakmica bi vjerojatno bila riješena.
Domaćini se bude u posljednjim minutama prvog poluvremena i u dva navrata promašuju nemoguće, a i golman Nemec je na visini zadatka.

Ono što nisu uspjeli u prvom dijelu Šibenčani nadoknađuju u drugom. Već u 48. minuti golom Princea smanjuju na 1:2. Kristić radi tri izmjene i mijenja sustav iz 4-3-3 u 3-5-2 čime se više otvaraju bokovi.

Do kraja utakmice veliki pritisak domaćina koji preskaču igru i pokušavaju iz mnogobrojnih prekida koje je vidio samo sudac Titlić iz Splita. Kad se činilo da će tri boda otići u Čakovec domaćini izjednačuju nakon prekida. U trećoj minuti sudačke nadoknade loptu pred gol ubacuje Kukec, a u gužvi se najbolje snalazi domaći stoper Pandža koji poravnava na 2:2.

Među petstotinjak gledatelja na Šubićevcu bilo je i trideset navijača Međimurja od kojih većina živi i radi u obližnjim Vodicama. Oni su vatreno bodrili naše igrače tijekom cijele utakmice.

Podjelom bodova na kraju su sretni i zadovoljni i jedni i drugi.
Nakon tri kola igrači Matije Kristića sa sedam osvojenih bodova pri samom su vrhu 2. HNL, odmah iza vodećeg Varaždina.

Sljedeći petak Međimurje je u 4. kolu domaćin Sesvetama, a prije toga u utorak 11. rujna u sklopu kupa MNS gostuje kod Radničkog u Gardinovcu.

(md)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE