U međimurskom derbiju Preložani bolji od Domašinčana, vodeća trojka upisala visoke pobjede

U 24. kolu Četvrte HNL ČK-VŽ vodeća trojka, Polet, Nedelišće i Bednja, visoko je porazila svoje protivnike, a u međimurskom derbiju Preložani odnose bodove iz Domašinca.

U međimurskom derbiju u Domašincu u srazu dvaju ravnopravnih protivnika pobjedu odnose gosti iz Preloga. Bolju igru u prvom dijelu okrunili su već u 12. minuti golom Golubića, a u dva navrata pogađaju stativu. U drugom dijelu domaći Dinamo pojačava tempo, a u tom periodu Mladost dolazi do drugog gola kada je u 58. minuti precizan Pintarić. Gol drugog strijelca lige Stjepana Krznara u 75. minuti bio je dovoljan samo za smanjenje vodstva. Ovom pobjedom igrači trenera Bunca najavili su da idu po pobjedu u drugoj uzvratnoj polufinalnoj utakmici kupa NSM u srijedu protiv Međimurja u Čakovcu.

Vodeći Polet dočekao je hit proljetnog dijela prvenstva ekipu Pušćina i nanio im težak poraz. Nakon što su u prošlom kolu Pušćine deklasirale Nedelišće sa 6:0, ovaj puta njihov vratar Kolar morao je šest puta vaditi loptu iz mreže. Trostruki strijelac bio je Damir Čurin, dva je zabio Ferlin, a jedan gol dao je Barat za ukupnih 6:1. Zanimljivo je da na ovoj utakmici nijedan gol nije postigao najbolji strijelac lige Tomislav Medved.

Drugoplasirano Nedelišće, nakon dva debakla, također je sa šest golova u mreži ispratilo Jalžabet. Već u 14. minuti bilo je 3:0 golovima Pintarića, Pompera i Panića. Do kraja utakmice najbolji domaći strijelac Panić još jedanput se upisao u strijelce, a preostala dva gola djelo su Martinovića i Brlenića. Počasni gol za goste i konačnih 6:1 postigao je Hanc.

Treći pretendent za naslov, novajlija u ligi, Bednja, na domaćem terenu u Beletincu također je došla do visoke pobjede. S po dva gola u svakom dijelu ispratili su goste iz Slakovca. Golove za Bednju postigli su Sabolić i Marić u prvom, a Kulji i Puškadija u drugom za sigurnih 4:0. Ovim porazom Sloboda zajedno s Plitvicom uvjeljivo drži zadnje dvije pozicije na tablici i predstoji im teška borba za opstanak u ovih zadnjih šest kola.

Plitvica koja se baš sa Slobodom bori za opstanak dobro je krenula u nedjelnoj matineji u Čakovcu protiv Sloge i povela u 10. minuti golom Tomašića. Međutim, domaćin već u prvom dijelu preokreće rezultat s dva lijepa gola Bakse i Antonovića. U drugom dijelu dominantnu igru Sloga je okrunila s još jednim golom Bakse i jednim Fučka za uvjeljivih 4:1. Ovom pobjedom Čakovčani se polako dižu prema sredini tablice.

Rudar je nakon dvije uzastopne pobjede desetkovan otišao u goste davljeniku Zelengaju. Trener Vugrinec dao je priliku mladim igračima, ali su bili nemoćni protiv goropadnog domaćina i izgubili 3:0. Ova pobjeda igračima Zorana Ivančića puno znači u borbi za opstanak.

Pravu golijadu i povratak domaće ekipe u igru u drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli u Novom Marofu. Gosti iz Dunjkovec-Pretetinca već u prvom dijelu imali su tri gola prednosti kada su se u strijelce upisali Hrustek, Yokoyama i Kai. Međutim, u drugom dijelu ispustili su veliko vodstvo kada nakon furiozne igre domaćin s dva gola Sakača i jednim Šafarića poravnava na 3:3.

Nedeljanec je kod kuće rano poveo protiv dobre Podravine, već u 7. minuti Kišić pogađa za 1:0. Pokazalo se na kraju da je to pobjednički gol koji im je donio nova tri boda i mirniju završnicu prvenstva. Unatoč stalne inicijative, gosti iz Ludbrega nisu se vratili u igru i bodovi ostaju u Nedeljancu.

Lista strijelaca:
31 – Tomislav Medved (Polet)
26 – Stjepan Krznar (Dinamo)
17 – Yokoyama Shohei (Međimurec)
16 – Ante Kulji (Bednja), Zvonimir Panić (Nedelišće)
13 – Risonjić Ivan (Rudar)

ČETVRTA HNL ČK – VŽ, 24. KOLO:

Nedelišće – Jalžabet 6:1, Zelengaj – Rudar 3:0, Polet – Pušćine 6:1, Bednja – Sloboda 4:0, Novi Marof – Međimurec 3:3, Sloga – Plitvica 4.1, Dinamo – Mladost Komet 1:2, Nedeljanec – Podravina 1:0.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE