13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Trener NK Međimurja Kristić: Imamo nadu da u proljeće možemo stići konkurente u vrhu

Već tri godine zaredom čakovečko Međimurje ne uspijeva ući u Drugu HNL zbog nedobivanja licence, unatoč izborenom plasmanu.

Kako je ove godine umjesto njih kao drugoplasirani u Drugu ligu ušao susjedni Varaždin, u ljetnom prijelaznom roku je većina igrača Međimurja, zajedno s trenerom Kovačevićem, prešla u njihove redove (Erić, Hranilović, Mesarić, Težak).

Osim njih, klub su napustili i Oštrek koji je otišao u lendavsku Naftu, a vratar Šafarić u Muru iz Murske Sobote. Svi ovi igrači bili su standardni i trebalo ih je nadomjestiti u novoj sezoni i ukomponirati u ekipu.

Ti odlasci malo su poremetili stanje u momčadi, a novopridošli trener Herceg koji je došao umjesto Kovačevića nije u pripremnom periodu uspio kvalitetno posložiti ekipu. Nakon turbulencija u momčadi i lošeg starta, umjesto njega, postavljen je njegov dosadašnji pomoćnik, donedavni igrač, Matija Kristić.

Trebalo je proći neko vrijeme da se poslože kockice i ukomponira sastav s novim igračima poput Škvorca, Hlišća, Antonovića, Marciuša, Malenovića, Tkalčića, Conjara, Galošija. U tim uvodnim kolima bilo je dosta grešaka, a Međimurje je puno bodova prosulo na domaćem terenu (porazi od Koprivnice, BSK-a, Slavije) i dopustilo vodećim klubovima da im pobjegnu.

Rad novog trenera počeo je davati plodove u zadnjih sedam kola, igralo se čvrsto u obrani, efikasno u napadu, koji je ponovo iznjedrio trenutno najboljeg strijelca lige, Filipa Škvorca, koji se jedanaest puta upisao u strijelce. Naravno da su najveći obol dali iskusni kapetan Ivan Režić koji je dobro komandirao obranom i neuhvatljivi u napadu brzi Mario Munivrana.

Tako su jesen završili na osmom mjestu s 21 osvojenim bodom i za prvim BSK-om zaostaju sedam dostižnih bodova.

– Prije svega zahvaljujem se Upravi kluba na ukazanom povjerenju, međutim, unatoč toga što prvi puta vodim seniorsku momčad, nisam imao tremu. Dobro poznajem dečke, moje dosadašnje suigrače i trebalo je neko vrijeme da se ukomponira iskustvo i mladost. Istina je da smo dosta bodova prosuli kod kuće, neke i u gostima, ali ono što smo prezentirali pred kraj daje nadu da u proljeće možemo stići konkurente u vrhu i izboriti plasman koji nas vodi u viši rang – kazao je mladi trener Matija Kristić.

Obzirom na dobre igre u posljednjim kolima, cilj vodstva kluba je zadržati većinu igrača, a eventualno dovesti dva prava pojačanja u napadu i u vezi. Naravno da će se pripremama priključiti i mladi talentirani igrači škole nogometa.

Nakon posljednjeg kola Uprava kluba imala je tradicionalno novogodišnje druženje s igračima i stručnim stožerom, gdje su se oprostili od protekle sezone s nadom i željom da u sljedećoj 2018. godini postanu dio drugoligaškog društva.

Od klupskih aktivnosti, osim dovođenja potrebitih pojačanja, u subotu, 16. prosinca, predstoji izvještajna skupština. U jednoj od bitnijih točaka skupštinari će biti informirani o tijeku predstečajne nagodbe NK Međimurje, te donošenje potrebnih odluka s tim u vezi.

Prema informacijama koje posjedujemo, Uprava kluba poduzima sve da se ove godine konačno ishodi licenca, a igrači moraju u proljeće pojačati gas i doći najmanje do četvrtog mjesta koje ih može odvesti u Drugu HNL.

Proljetni dio prvenstva nastavlja se 3. ožujka, a s pripremama igrači trenera Kristića počinju 22. siječnja 2018. godine.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE