15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Treća HNL Istok: Međimurje i Koprivnica odmah na startu

U subotu, 26. kolovoza. započinje prvenstvo u Treće HNL Istok utakmicama prvoga kola. Našu sjevernu regiju zastupaju tri kluba, NK Međimurje iz Čakovca, NK Koprivnica iz Koprivnice i novak u ligi, NK Varteks iz Varaždina.

Već u prvom kolu slijedi lokalni derbi. Branitelj naslova Međimurje dočekuje na svom SRC Mladost u Čakovcu starog poznanika ekipu Koprivnice.

Zbog nedobivanja licence, a time i ne plasiranja u Drugu HNL, Međimurje je napustilo čak šest stožernih igrača. Većina od njih otišla je u novi drugoligaš Varaždin (Erić, Težak, Hranilović, Mesarić), Oštrek u Naftu, golman Šafarić u slovensku Muru. Klub je napustio i nakon tri godine provedene na klupi trener Mario Kovačević. Njegovo mjesto zauzeo je novi trener Rade Herceg koji je trebao stvoriti gotovo pa novu ekipu.

U klub je pristiglo jedanaest mahom mladih igrača. Osim iskusnih Bešenića i Conjara, stigli su sve redom golobradi mladići, Tkalčić, Marciuš, Šarić, Malenović, Hlišć, Antonović, Bagarić, Grubić i Galoši.

U šest tjedana pripremnog perioda Međimurje je odigralo sedam kontrolnih i jednu kup utakmicu. Ostvarili su tri pobjede, tri poraza i dvije utakmice su odigrali neriješeno.

– Igrači su dobro i naporno radili u pripremnom periodu i spremni čekamo goste iz Koprivnice. Sigurno će nam hendikep biti neigranje Munivrane koji je u kup utakmici dobio crveni karton, kao i drugog napadača Marciuša koji je još uvijek ozlijeđen. Unatoč svemu, smatram da ćemo dati sve od sebe kako bi se u najboljem svjetlu predstavili našim navijačima na početku sezone i osvojili bodove. Neće nam biti lako jer ove godine Koprivnica ima puno bolju ekipu nego prošle sezone – rekao je uoči derbija trener Međimurja Rade Herceg.

U redovima Koprivnice sigurno su zadovoljni odrađenim poslom u prijelaznom roku i dobrom suradnjom sa Slavenom Belupom. Klubu su pristupili iskusni jambrušić, Kolar i Lopatnik, a u cilju razvoja mladih igrača i bolji rezultat dogovorom dva gradska kluba došli su trener Josip Omrčen čeko te mladi igrači Martinaga, Jajalo, Sminderovac, Šugić i Zanjko.
Trener Čeko optimista je uoči početka prvenstva.

– Vjerujem da smo se dobro pripremili za predstojeće prvenstvo. Imamo dosta novih igrača koje smo u pripremnom periodu morali ukomponirati u sastav. Kontrolne prijateljske utakmice odradili smo korektno i zadovoljan sam kako igrači reagiraju. Prvo kolo s prošlogodišnjim prvakom lige Međimurjem pokazat će kako smo radili i gdje nam je mjesto. Jednom pametnom i organiziranom igrom protiv favorita mislim da možemo doći do povoljnog rezultata – kaže on.

Treći predstavnik sa sjevera, novajlija iz Varaždina, ekipa Varteksa, odlazi na zahtjevno gostovanje u Vukovar. Varteksovci poručuju da ne odlaze na izlet nego da će, uz pomoć vjernih navijača koji se u velikom broju spremaju u grad heroj, pokušati iznenaditi favoriziranog domaćina.

TREĆA HNL ISTOK, 1. KOLO:

Subota, 26. kolovoza, 17.30: Međimurje – Koprivnica, Vukovar 1991 – Varteks.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE