13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Sve je spremno za četvrto Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele, prijave ekipa do 14. prosinca

Završetak jesenskog dijela međimurskih nogometnih liga znači da se naši nogometaši okreću prema jedinstvenom malonogometnom dvoranskom natjecanju – Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele.

Četvrto izdanje natjecanja koje iz godine okuplja sve više i više ekipa te privlači sve veći broj gledatelja najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj 28. studenog u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON, na kojoj su govorili predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, direktor ATON-a Stevo Tkalčec i voditelj komercijalnih poslova ATON-a Dario Glavina.
Kljajić se podsjetio organizacije prvog prvenstva kada je MNS sa skepsom gledao na takvo natjecanje. „No, vrlo brzo smo se uvjerili kako se radi o odličnoj stvari. Mi to sami ne bismo mogli organizirati, a isto tako ni u ATON-u ne bi mogli sami. Riječ je o jednom partnerstvu koje zadovoljava sve i donosi veliki napredak za međimurski klupski nogomet“ rekao je Kljajić.
Osvrnuo se i na atmosferu koja vlada u Hrvatskoj nakon finala svjetskog prvenstva izjavivši kako poštuje sve sportove, ali da je nogomet čudo. „To je čarolija koja spaja ljude“ naglasio je.

O očekivanjima od četvrtog izdanja prvenstva pak je kazao da će biti bolje od dosadašnjih te da očekuje punu dvoranu.

Direktor ATON-a Stevo Tkalčec izjavio je ga oduševljava broj ekipa i broj mladih nogometaše naglasivši kako interes iz godine u godinu raste. „Kao sportskog djelatnika (predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza op.a.), ali i kao bivšeg nogometaša veseli me što imamo ovakav jedinstven turnir klupsko formata na umjetnoj travi u Hrvatskoj“ istaknuo je.

Govoreći o sve većoj prepoznatljivosti izvan Međimurja, kazao je kako je prošlogodišnji dolazak izbornika Zlatka Dalića te velika reportaža HNTV-a pripomogla da i ostali u zemlji vide kako to izgleda kada se jedan projekt kvalitetno odradi.

Najavio je i kako će na prvenstvu biti i brojna iznenađenja i nagrade, a izrazio je i nadu da će u nekom sljedećem izdanju turnir posjetiti i jedna renomirana europska nogometna ekipa.

Voditelj komercijalnih poslova ATON-a Dario Glavina prezentirao je brojke koje su pratile turnir kroz godine ukazavši na prošlogodišnju posjetu od 12.000 ljudi.

„Samo je na finalnom danu bilo više od 1.500 gledetalja. Kada znamo kakva je situacija s posjetom na nogometnim stadionima ove brojke su zaista impozantne“ rekao je.

I ovogodišnji turnir koji će biti na rasporedu od 23. prosinca do 6. siječnja bit će održan u tri kategorije: dječaci, veterani i seniori. Očekuje se kako će se na turnir prijaviti oko 60 ekipa. Glavina je naglasio kako će i ove godine od18. do 23. prosinca prvenstvu prethoditi, treći puta za redom, ATON limač kup. Turnir kojeg ATON organizira sa školama nogometa Međimurec/Sloboda i Nedelišće u šest starosnih kategorija: U7, U8, U10, U12 i U17 trajat će šest dana.

Prijave za Klupsko prvenstvo Međimurja u malom nogometu na mantinele moguće su do 14., a javno izvlačenje parova bit će 18. prosinca.

Na konferenciji je također spomenuta donacija UEFE Udruzi za djecu s autizmom „Pogled“ iz Nedelišća, s kojom Aton surađuje već dugi niz godina. Jedan dio materijala koji je bio poslan u Švicarsku bio je upravo izvještaj s malonogometnog turnira u Atonu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE