18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Polet petardom u derbiju srušio Nedelišće i preuzeo vrh

U 22. kolu Četvrte HNL ČK-VŽ, koje se kompletno igralo u subotu, sva pažnja bila je usmjerena na derbi prvenstva koji je odigran u Svetom Martinu na Muri pred nekih 400 gledatelja.

Polet je na domaćem terenu bio bolji od Nedelišća i nakon 22. kola nalazi se na prvom mjestu s bodom prednosti.

Ključna je bila 16. minuta kada nakon greške Vibovca do lopte dolazi Medved koji izbija sam pred vratara Kocijana, on ga ruši u šesnaestercu u pokušaju da dođe do lopte, te sudac dosuđuje kazneni udarac i isključuje Kocijana iz igre.

Na vratima ga je zamijenio Paman, a teren je napustio Bađari. S 11 metara siguran je bio Medved za vodstvo Poleta 1:0.

U 37. minuti Paman izlazi s vratiju kako bi izbio loptu, no nesretno pogađa Medveda koji uzima loptu i s lakoćom zabija za 2:0. Momčad Nedelišća imala je udarac iz kuta u 51. minuti, domaći igrači oduzimaju loptu i kreću u kontru koju je završio neumoljivi i vrlo raspoloženi najbolji strijelac lige Medved. Medvedu je ovo bio već 31. gol u prvenstvu, a slijedi ga Krznar s 25 postignutih golova. Polet je u završnici s dva pogotka Nikole Ferlina došao do uvjerljivih 5:0.

Ovo je inače bilo kolo sa svim domaćim pobjedama, s time da je Zelengaj predao fenjer Plitvici, a Bednja se učvrstila na trećem mjestu.

U derbiju treće i četvrtoplasirane ekipa gledatelji su vidjeli kvalitetnu utakmicu uz čak sedam postignutih golova. Bednja je bila bolja u prvom dijelu i uz dva zgoditka, dva puta pogodila vratnicu. U drugom poluvremenu Međimurec je pronašao svoju igru i u razmaku od tri minute izjednačio i pogodio vratnicu. Međutim, nedugo zatim u 63. minuti Klopotan ponovo dovodi svoju ekipu u vodstvo, a najbolji domaći strijelac Kulji u 83. minuti svojim drugim golom povećava vodstvo. Šprajc u posljednjoj minuti smanjuje na konačnih 4:3.

Rudar koji cijelo proljeće muku muči s ozljedama igrača i ovaj puta ostao je bez važne karike uoči derbija s Poletom, jer je na listi ozlijeđenih sada i pouzdani Filip Novak. Ipak, nakon ispadanja iz kupa od Nedelišća, konsolidirali su redove i dobili Slobodu 4:1. Iako su bili bolji tijekom cijele utakmice, poluvrijeme je završilo neriješeno. U drugom dijelu u nepunih pet minuta, od 57. do 62., s tri gola slomili su otpor gostiju i mirnije čekaju sraz protiv Poleta.

Sloga je preokretom protiv Podravine upisala prvu proljetnu pobjedu. Gosti iz Ludbrega vodili su od 5. minute golom Valjka. U drugom dijelu boljom igrom domaćini prvo poravnavaju u 52. minuti kada gol postiže Fučko, a u 69. minuti golom iz kaznenog udarca tri boda Slogi donosi Kosalec.

U Domašincu Dinamo je teškom mukom također u preokretu pobjedio ovog proljeća dobru ekipu Pušćina. Gosti prvi dolaze u vodstvo u 66. minuti golom Punčeca, a s dva gola drugog strijelca lige Krznara (oba iz kaznenih udaraca) bodovi ostaju kod kuće.

Treća utakmica gdje je domaćin preokrenuo rezultat nakon vodstva bila je ona u Novom Marofu gdje je gostovala Mladost Komet. Nakon prečke i još dvije prilike domaćih u prvih 10 minuta, Preložani zabijaju za 0:1 u 12. minuti. Nakon toga na terenu se sve pitalo samo igrače Novog Marofa koji su odigrali jednu od ljepših i boljih utakmica u posljednje vrijeme i gledatelji su mogli uživati u nogometu između dvije kvalitetne ekipe koje vole nadigravanje.

Nakon 0:1, dva najbolja pojedinca na terenu, Ante Spajić i Nikola Šafarić preokreću utakmicu. Spajić solo prodorom nesebično priprema pogodak koji postiže Bestek, a u drugom dijelu Šafarić je srušen za 11m, a Spajić zabija za 2:1.

S po dva gola u svakom poluvremenu Nedeljanec je s 4:0 bio uvjerljiv protiv Jalžabeta i preskočio ih na tablici.

U derbiju začelja Zelengaj je uvjerljivo pobijedio goste iz Gojanca 3:0 i prepustio im fenjer.

Poslije 22. kola na vrhu je sada Polet s bodom prednosti od Nedelišća, na začelju Sloboda i Plitvica imaju po 17 bodova.

Već u utorak, 1. svibnja, na Praznik rada nastavlja se prvenstvo 23. kolom, a najzanimljiviji će biti susjedski derbiji u Murskom Središću gdje je Rudar domaćin Poletu i u Pušćinama kojima u goste dolazi Nedelišće.

ČETVRTA HNL ČK-VŽ, 22. kolo, subota, 28. travnja:
Polet – Nedelišće 5:0, Dinamo – Pušćine 2:1, Nedeljanec – Jalžabet 4:0, Novi Marof – Mladost Komet 2:1, Sloga – Podravina 2:1, Bednja – Međimurec 4:3, Zelengaj – Plitvica 3:0, Rudar – Sloboda 4:1.

23. kolo, utorak, 1. svibnja, 17 sati:
Jalžabet – Dinamo, Mladost Komet – Nedeljanec, Podravina – Novi Marof, Međimurec – Sloga, Plitvica – Bednja, Sloboda – Zelengaj, Rudar – Polet, Pušćine – Nedelišće.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE