Polet i Nedelišće i dalje predvode vrh Četvrte HNL Čakovec – Varaždin

U derbiju 13. kola Četvrte HNL Čakovec – Varaždin domaća Mladost Komet nije se uspjela približiti vodećem Poletu.

U međusobnom susretu gosti su bili bolji i pobjedom 1:3 zadržali prvo mjesto na tablici.

Polet je poveo autogolom Jambrovića u 8. minuti. Do kraja prvog poluvremena domaći igrači nikako ne uspijevaju naći put do mreže Jambresa.

Iskusni gosti preko svog najboljeg strijelca Medveda povećavaju vodstvo na 0:2 u 69. minuti. Nadu Preložanima vraća Bukal u 76. minuti, ali za kratko jer pobjedu Poleta potvrđuje Horvat u 80. minuti.

Dinamo koji u svojim redovima ima nezaustavljivog Stjepana Krznara Čepu, u gostima je pobijedio slakovečku Slobodu 0:2 i samo je na tri boda do vodećeg Poleta.

Krznar je svoje golove upisao u 44. i 64. minuti i na ljestvici strijelaca prestigao Medveda za jedan gol. Od ukupno 25 postignutih golova Dinama iz Domašinca Krznarovih je čak 19 pogodaka.

Rudar se izgleda probudio i našao “žrtvu”. Do sada su postigli 13 golova, a u subotu su Nedeljancu utrpali čak četiri, a po šansama mogli i još više.

Poveli su u 15. minuti golom Novaka, a gosti izjednačuju u 37. minuti kada se u strijelce upisao Levatić.

Na odmor se ipak odlazi prednošću Rudara,a iz kaznenog udarca precizan je Risonjić.

U drugom dijelu sijaset šansi,a pobjedu Rudar zaključuje golovima dva Zadravca ,Antonija i Matije za konačnih 4:1. Rudar se pobjedom popeo za jedno mjesto i trenutno je sedmi,dok Slobodi i ove godine predstoji borba za opstanak.

Podravina je s dvije uzastopne pobjede opet pri samom vrhu. Ovaj puta ceh je platio Jalžabet kojemu su igrači Velimira Špikića utrpali pet komada. Golove su redom dali Belaj (16. minuta), Vađunec (22. minuta), Nikola Međimorec (41. minuta), Sakač (49. minuta) i Ivan Međimorec (62. minuta).

Jalžabet koji je u posljednje četiri utakmice doživio isto toliko poraza i primio čak dvadeset golova, doveo se u situaciju da se bori za opstanak u ligi.

Zelengaj koji je isto u opasnoj zoni nakon remija u Čakovcu i kod kuće ponovio je isto. Odigrao je 2:2 sa sve boljom ekipom Novog Marofa. Kako su u prošlom kolu sustigli vodstvo Sloge 2:0, tako su u ovoj utakmici isto prosuli i dozvolili gostima da nakon vodstva 2:0 dođu do boda u 78. minuti golom Šafarića.

Sloga je izgubila u Beletincu od Bednje (sedma pobjeda zaredom igrača Saše Paske) iako je kod 0:0 i 1:0 za domaće imala dvije izgledne prigode.

Na početku susreta, u 15.minuti, Fučko pogađa stativu, a Bednja dolazi u vodstvo u 36. minuti nakon što je na odbijenu loptu od vratara Sloge natrčao Sabolić.

Početkom drugog dijela veliku prigodu ne koristi Murković, a domaćin to ponovo kažnjava drugim zgoditkom Sabolića u 59. minuti. I kod trećeg gola greška Slogine obrane kada Ivančić pogađa za konačnih 3:0.

Međimurec je istim rezultatom pobijedio Pušćine u općinskom derbiju. Gosti su se dobro držali u prvom dijelu koje završava bez golova. Igrači trenera Orehovca gol Pušćina načeli su u 54.minuti kada pogađa Hrustek. Ubrzo nakon toga u 56. minuti golom Kregara za 2:0 utakmica je praktički riješena.

Danas agilni Hrustek svojim drugim golom u 75.minuti samo potvrđuje sigurnu 3:0 pobjedu koja ih ostavlja u borbi za najviši plasman.

U Gojancu tri isključenja, tri gola Panića (hat-trick), pet golova i pobjeda gostujućeg Nedelišća 1:4. Vrlo rano u 11. minuti gosti dolaze u vodstvo prvim golom Panića.

A onda u 19. minuti domaći igrač Kocijan Karlo čini glupost, udara s leđa igrača Nedelišća i biva isključen te time oslabljuje svoje suigrače.

Međutim to kao da je motiviralo domaće igrače i s igračem manje uspijevaju poravnati u 25. minuti golom Horvat Jošue.

Ipak, Nedelišće na odmor odlazi s golom prednosti, a u strijelce se u 45.minuti upisao Nemet.Kada je u 54. minuti isključen drugi Kocijan, Hrvoje zbog preoštrog starta utakmica je bila praktično riješena. S dva igrača više gosti rutinirano privode utakmicu kraju s još dva gola Zvonimira Panića koji sad na svom kontu ima deset golova i dijeli treće mjesto na ljestvici strijelaca.

4. HNL ČK – VŽ, 13. kolo:

Podravina – Jalžabet 5:0, Sloboda – Dinamo 0:2, Rudar – Nedeljanec 4:1, Zelengaj – Novi Marof 2:2, Mladost Komet – Polet 1:3, Međimurec – Pušćine 3:0, Plitvica – Nedelišće 1:4, Bednja – Sloga 3:0.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE