15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Nogometni turnir u Peklenici uz vola na ražnju i langoše

Nogometni klub ”Plavi” održao je i ove godine u Peklenici, 21. i 22. srpnja, dvodnevni nogometni turnir na nogometnom igralištu ”Pocurke”.

Pod velikim šatorom bile su pune klupice ljudi koji su navijali za svoje momčadi i uz utakmicu se pogostili volom na ražnju i slušali svirku Duo Mix benda.

Prvi dan turnira pripremao se vol na ražnju. Za ukusan i sočan vol pobrinula se ekipa Antuna Drka iz Podturna koji su pripremili vol na najbolji mogući način i odradili vrhunski posao. Utakmice koje su se održale prvi dan odigrali su domaćini NK ”Plavi” protiv NK ”Radnički” iz Gardinovca i NK ”Sokol” iz Vratišinca protiv NK Podturen.

Prva utakmica završena je pobjedom ”Plavih” rezultatom od 1:0 protiv ”Radničkih”. Strijelac za pobjednički gol bio je Krunoslav Erdelja. Pobjedom protiv Gardinovca, Peklenica je mogla sljedeći dan krenuti u dvoboj s momčadi Podturna koji su u drugoj utakmici odnijeli pobjedu protiv momčadi iz Vratišinca. Od tri gola, dva gola ostvario je Jurica Golubić i jedan gol ostvario je Eugen Pintarić što ih je dovelo do pobjede rezultatom 3:0.

Drugi dan turnira članice ”Udruga žena Peklenica” pečenjem langoša zadovoljile su goste i opet uspješno pokazale svima da savršeno obavljaju svoj posao.

Prvu utakmicu odigrala je momčad iz Gardinovca protiv Vratišinca. Naravno, moramo spomenuti kako je na vratima ”Radničkih” stajao najmlađi igrač na turniru, Toni Levačić iz Novakovca koji je uspješno obranio većinu udaraca na njihov gol, ali u nekim trenucima nije ga pratila sreća te je njegova ekipa izgubila rezultatom od 4:1. Strijelci iz Vratišinca koji su osigurali treće mjesto na turniru bili su Nikola Šoltić, Luka Hertarić, Mišel Bistrović i Leonardo Zadravec. Jedan pogodak od strane ”Radničkih” postigao je Filip Zadravec.

Finale turnira je bilo veoma isčekivano te su u bitku za prvo mjesto krenule momčadi ”Plavih” i Podturna. Krenuli su laganim tempom, ali su nedugo zatim ”Plavi” ostvarili pravo na penal zbog prekršaja jednog od igrača iz Podturna te je prvi gol postigao Sebastijan Antoković. U daljnjim minutama utakmice pogotke su ostvarili Mateo Matić i također još dva izvrsna pogotka Tomas Nerer.
Naravno momčad iz Podturna nije se tako lako predala te su odveli utakmicu na jedenaesterce pogodcima koje su ostvarili Dino Horvat i fantastična tri pogotka Jurica Golubić. Ishod utakmice završio je pobjedom ”Plavih” i završni rezultat zajedno sa penalima bio je 8:7.

Autor: Ivan Debelec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE