6.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

NK Nedelišće želi što bolji plasman u prvenstvu i doći do finala Županijskog kupa

Nedelišće je proteklu sezonu u Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin završilo na četvrtome mjestu.

Kroz 30 odigranih susreta, ostvarili su 17 pobjeda, pet remija te osam poraza čime su s 56 bodova ostali iza ludbreške Podravine, Varteksa i prvaka Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Valja istaknuti kako su mrežu zatresli 67 puta, što ih čini drugom najefikasnijom momčadi prvenstva.

– Nismo bili pretjerano zadovoljni ostvarenim plasmanom. Imali smo dobru ekipu, ali je rezultat u prvenstvu izostao – kaže predsjednik NK Nedelišća Ivica Mihalić.

Pripreme za novu sezonu Četvrte HNL Čakovec – Varaždin započeli su 11. srpnja pod vodstvom novoga trenera Krešimira Šenjija koji je na klupi zamijenio Nenada Marčeca i Gorana Međumurca.

Šenji je do sada u karijeri vodio Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca, Veneru PMP i Polet iz Sv. Martina s kojim je u sezoni 2010./2011. osvojio naslov prvaka 1. ŽNL, a isto ponovio sljedeće godine, plasiravši se u 3. HNL Sjever.

Njegova nova momčad, Nedelišće, do sada je odigrala tri prijateljska susreta te još dva u sklopu turnira Pan kup 2017 koji je organizirao Jalžabet.

Upisali su pobjede nad Zasadbregom 77 i Šenkovcem rezultatima 7:1 i 3:2, dok su s 2:0 poraženi od Trnovca.

Na turniru su u polufinalu s 2:0 izgubili od Bednje Beletinec, a treće mjesto pripalo im je uvjerljivom 8:3 pobjedom nad Poletom iz Tuhovca.

– Pripreme idu svojim tijekom. Ozljede su, srećom, minimalne, no pojedinci koriste godišnje odmore pa su na moru – objašnjava Mihalić.

– Dojmovi s prijateljskih susreta su pozitivni. Trenutno, s obzirom na to da imamo novoga trenera, nešto uigravamo i dolazi do malenih promjena. Također, imamo i nešto novih igrača, a neki su bili na probi – dodaje Mihalić te kaže kako službenih pojačanja još nema, već su u procesu rješavanja papira.

S druge strane, klub je napustilo pet važnih igrača među kojima je Zoran Lukavečki (30), član hrvatske malonogometne reprezentacije te tada veliko pojačanje Nedelišća, pristiglo tijekom zimskog prijelaznog roka.

Spomenimo kako će prije prvenstva Nedelišće još testirati Omladinac iz Novog Sela Rok, Bednja i Hotize.

U pretkolu Hrvatskog kupa koje će se odigrati 23. kolovoza, ždrijeb ih je spojio s NK Stražom iz Huma na Sutli, osvajačem Kupa Krapinsko-zagorske županije.

– Naše su želje naravno da prođemo pretkolo. Međutim, želje su jedno, a realnost drugo – nada se Mihalić.

Ovoga su tjedna saznali prvenstveni raspored koje započinju 19. kolovoza kada na SRC Trate dolazi Zelengaj.

– Zadovoljni smo rasporedom. Veći dio teških utakmica na jesen ćemo odigrati na domaćem terenu. Ipak, kasnije nas očekuje teško proljeće – tvrdi Mihalić.

Ciljevi u novoj sezoni jednaki su kao i prošle godine.

– Želimo se čim bolje plasirati u prvenstvu te doći do finala Županijskog kupa kako bismo izborili pravo nastupa u pretkolu Hrvatskoga kupa. Za odlazak u viši rang trenutno nismo zainteresirani, osim ako bi se Treća HNL mijenjala. Ovaj oblik nam je preveliki zalogaj – za kraj kaže Mihalić.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE