1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

NK Nedelišće premašilo cilj u prvenstvu, omelo ih nije ni neslaganje s trenerom

Proljetni dio prvenstva nogometaši Nedelišća dočekat će na liderskoj poziciji s minimalnom prednošću pred Poletom i Dinamom.

Ovo je bilo jedna od zanimljivijih jeseni u posljednjih nekoliko godina u izjednačenoj ligi. U svlačionici kluba zabilježen je veliki promet, otišli su Kosir, Lukavečki, Ericson, Marčec, Bađari, sve stožerni igrači. S obzirom na zaista velik broj novopridošlih (Labaš, Mandić, Nemet, Martinović, Antunović i N. Vibovec) i novog trenera Krešimira Šenjija, teško je bilo nešto prognozirati. No, cilj je bio biti pri vrhu tablice Četvrte HNL Čakovec-Varaždin, s dobrim šansama uoči nastavka sezone, te, naravno, izboriti proljeće u Kupu Međimurja.

Na kraju jesenskog dijela Nedelišće se nalazi na sjajnom prvom mjestu i s dobre startne pozicije ulazi u proljetni dio koji počinje 3. ožujka 2018. godine.

U 15 utakmica osvojena su 33 boda (10 pobjeda, 3 remija i 2 poraza) s gol-razlikom 34:19. Rivali iz Sv. Martina na Muri imaju samo bod manje.

Sezona je počela fenomenalno, rijetki su očekivali pet pobjeda u prvih pet kola, iako je raspored bio naklonjen na startu. Uslijedile su dvije utakmice bez pobjede, težak poraz kod Dinama s umornim i nekompletnim sastavom nakon kup utakmice sa zaprešićkim Interom, te domaći remi u derbiju s Poletom.

– Svima je najteže pao poraz u Jalžabetu, no zatim smo u posljednjih šest kola bez ijednog poraza osvojili čak 14 bodova i u završnici preskočili Polet na prvom mjestu – rekao je predsjednik Ivica Mihalić.

– Trener Krešimir Šenji koristio je usluge 20 igrača, dok trojica nisu dočekala svoju priliku s klupe. Prosjek starosti igrača iznosi 25,1 godina, što je i prosjek lige, a više nismo najstarija momčad nego na diobi šestog mjesta po mladosti – nastavio je predsjednik.

Maksimalnu minutažu od 1350 minuta ostvario je vratar Karlo Kocijan, osim njega na svakoj utakmici zaigrao je i Andrej Nemet, a po odigranim minutama između njih dvojice smjestili su se Boris Martinović i Luka Brlenić. Iza Nemeta slijedi agilni Mladen Filipović, motor cijele ekipe, koji je ove sezone zaradio i kapetansku traku.

Strijelci se na početku nisu izdvajali, no na kraju je iskočio Zvonimir Panić s 13 pogodaka, a s jedanaest u zadnjih šest kola donio pregršt važnih bodova. Da spomenemo da je Panić s mjesta stopera prekomandiran u vrh napad gdje je eksplodirao u zadnjim kolima.

Dobre igre pružili su i mladi igrači, najviše treninga i najviše nastupa upisao je 21-godišnji Branimir Špicar, treneru se nametnuo Fran Vibovec i izborio mjesto u početnoj postavi. Jednog mladog igrača predsjednik kluba posebno je apostrofirao.

– Jedno od otkrića jeseni svakako je Borna Petrovečki, s nepunih 17 godina nastupio je u 10 utakmica i postigao dva pogotka. Na treninge je dolazio i biciklom prelazeći 15 km u jednom smjeru. Vrijedno svake pohvale – kazao nam je predsjednik Mihalić.

Osim u prvenstvu klub je sudjelovao i u dva kup natjecanja.

– U Hrvatskom kupu cilj je ostvaren plasmanom u šesnaestinu finala, u pretkolu je u Humu na Sutli nakon produžetaka svladana tamošnja Straža, a nakon toga uslijedilo je ispadanje od prvoligaša Intera iz Zaprešića. Očekivanja su ostvarena i u Kupu Međimurja u kojem smo se gostujućim pobjedama u Novom Selu na Dravi kod Jedinstva i u Orehovici kod Croatije plasirali u četvrtfinale. Protivnik nam je Sloga, a utakmica se igra u Čakovcu – zadovoljno je istaknuo Mihalić.

Međutim, sav taj uspjeh malo je zasjenila ostavka trenera Krešimira Šenjija na kraju polusezone.

– Razlog tome je razmimoilaženje s nekim igračima i članovima Uprave kluba, a unatoč vrlo dobrim rezultatima blagonakloni prema njemu nisu bili nažalost ni navijači. A u takvom okruženju nemoguće je nastaviti s poslom. Trener je ostvario sve zacrtane ciljeve, neke i nadmašio, stoga mu hvala na svemu i sretno u nastavku trenerske karijere – objasnio nam je predsjednik kluba.

U međuvremenu trener Krešimir Šenji već je našao novi angažman, postao je trener štrigovske Sloge, dok u Nedelišću još tragaju za trenerom.

– Još se nismo odlučili za novo trenersko ime, to pitanje riješit ćemo riješiti nakon održavanja skupštine kluba, u svakom slučaju prije početka priprema. Novi trener imati će dobru podlogu, dobre iskusne i kvalitetne mlade igrače s ciljem da dobrim igrama zadrži prvo mjesto – kazao je Mihalić.

Počela je inicijativa da se ponovo oformi Treća HNL Sjever.

– Mi je objeručke prihvaćamo i to bi bio dobitak za međimurski nogomet i za još bolju kvalitetu, a ujedno i poticaj mladim igračima koji bi mogli još više napredovati u svom razvoju – završio je predsjednik NK Nedelišća Ivica Mihalić.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE