8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Nezabilježeno u povijesti međimurskog nogometa: Slakovčani nakon poluvremena otišli sa stadiona!

Odigrane su uzvratne polufinala Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Bolje rečeno svih 90 minuta odigrana je samo jedna utakmica ona u Nedelišću. Utakmica u Čakovcu između Međimurja i Slobode nije odigrana do kraja. Trener Petek iz gostujuće ekipe iz Slakovca u poluvremenu je došao u prostoriju gdje se piše zapisnik, zatražio sportske iskaznice i uz nezadovoljstvo suđenjem kazao da njegova ekipa neće nastaviti utakmicu. To se uskoro i dogodilo, kada je trebalo započeti drugo poluvrijeme umjesto da istrče na nogometni teren, gostujući igrači su iz svlačionice počeli izlaziti u “civilu”. Nezapamćen nesportski potez u analima međimurskog nogometa. U tijeku je prikupljanje izjava, nakon čega će disciplinski sudac MNS-a odrediti kazne.

Nakon prvog susreta u Slakovcu, u kojem su Čakovčani slavili sa 3:2, u utorak je odigran  uzvratni susret na stadionu SRC Mladost.

U 4. minuti, momčad Slobode od glavnog suca Igora Križarića traži kazneni udarac, nakon kontakta vratara Međimurja Žvorca, te napadača Slobode Peteka. Igra se nastavlja, te Međimurje dolazi do vodstva u 18. minuti, zgoditkom Erića. Isti igrač, povisuje vodstvo domaćina u 29. minuti. Za treći zgoditak Međimurja, pobrinuo se Sabol, udarcem sa dvadesetak metara.

U 42. minuti, dosuđen je kazneni udarac za Čakovčane. Siguran realizator, bio je Režić.

Nakon završetka prvog dijela susreta, predstavnik Slobode Stjepan Petek, došao je u prostoriju za pisanje zapisnika, te tražio od delegata utakmice Dragutina Vuka, sportske iskaznice. Nakon toga izjavljuje, da povlači svoju momčad sa terena, nezadovoljan zbog suđenja.

Nakon odmora, na teren se vraćaju samo igrači Međimurja, dok su igrači Slobode, napuštali stadion, te je susret prekinut.

Biti će zanimljivo vidjeti, kakva će biti odluka disciplinskog suca MNS Stjepana Perka, nakon što prikupi službena izvješća, aktera ovog susreta. Prema disciplinskom pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza, ovo je jedan od najtežih prekršaja, te se zasigurno očekuje žestoka kazna.

Preokret Nedelišća

U drugom susretu polufinala kupa MNS, momčad Nedelišća bila je bolja od Međimurca. Prvi susret odigran prošlog tjedna, završio je bez zgoditaka. Na zagrijavanju pred početak utakmice, gostima se ozlijedio standardni vratar Prekupec, te ga je zamijenio rezervni vratar Sutnjak.

Već u 3. minuti, Katalenić, zabija za momčad iz Dunjkovec-Pretetinca. Dvije minute kasnije, Nedelišće, izjednačuje preko Brlenića. Za potpuni preokret domaćina, najzaslužniji je Nino Pintarić, zgoditkom u 10. minuti. Igru su ranije zbog ozljeda, kod domaćina, morali napustiti Pintarić i Međumurac. Pobjedu domaćina, potvrđuje Zoran Lukavečki.

Ždrijeb domaćinstva finalnih susreta između Međimurja i Nedelišća, održat će se ovog petka. Termini odigravanja, odredit će se naknadno.

(dj)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE