Nedelišće, Rudar i Podravina stopostotni i nakon trećeg kola

U tri subotnje utakmice 3. kola Četvrte HNL Čakovec – Varaždin igrana su dva međimurska derbija.

Iznenađenje prvenstva za sada je svakako Rudar koji je u derbiju gradskih klubova u Prelogu pred tristotinjak gledatelja pobijedio domaću Mladost Komet 0:1.

I treću uzastopnu pobjedu igrači iskusnog trenera Antona Srše izvojevali su u beskompromisnoj i borbenoj igri. U prvom poluvremenu bolja igra domaćina uz veći posjed lopte, ali u 36. minuti Rudar iz Murskog Središća dolazi u vodstvo. Gol je postigao Boris Vurušić, pogodio je za 0:1, što se pokazalo krajnjim rezultatom.

U drugom dijelu bezuspješni pokušaji domaćina za izjednačenjem. U zadnjih desetak minuta utakmica je eskalirala. Zbog preoštre i grube igre sudac Novosel podijelio je po dva žuta kartona svakoj momčadi. U 84. minuti sudac prvo pokazuje crveni karton gostujućem igraču Risonjiću zbog grubog starta, a u nastavku akcije crveni karton dobiva i domaći igrač Farkaš zbog udaranja protivničkog igrača.

Nakon tri odigrana kola Rudar s maksimalnih devet bodova dijeli prvo mjesto s Nedelišćem i Podravinom.

U drugom međimurskom derbiju po oblačnom i povremeno kišovitom vremenu u Nedelišću se na Tratama u utakmici protiv čakovečke Sloge okupilo oko 250 gledatelja.

U prvom dijelu utakmice premoć Nedelišća čiji igrači pogađaju i prečku i stativu samo ne gostujuću mrežu i na odmor se odlazi bez golova. Nervozni igrači Sloge u prvom poluvremenu zaradili su čak četiri žuta kartona, a sve zbog prigovora sucu Tomičiću.

U drugom poluvremenu došla je do izražaja veća pripremljenost domaćih igrača kada su stvorili i jako puno prigoda, ali bez učinka do pred sam kraj. Sloga je bila najbliže pogotku u jednoj situaciji u 80. minuti kada Baksa glavom prebacuje gol.

I kad se činilo da gosti odlaze s bodom, jocker Nikola Mandić, koji je ušao u igru u drugom dijelu, s dva gola u 88. i 90. minuti donosi svojoj momčadi zasluženu 2:0 pobjedu.

Ekipa Podravine polako skuplja bodove i nakon tri odigrana kola na svom kontu ima svih devet. U Ludbregu su ugostili ove godine dobru momčad Slobode iz Slakovca i upisali minimalnu 1:0 pobjedu.

U jednoj fer i korektnoj utakmici gosti su dobro parirali, ali odlučila je individualna kvaliteta ponajboljeg domaćeg igrača Renata Sakača koji u 44. minuti postiže jedini gol na utakmici. Pred oko dvjesto gledatelja utakmicu je dobro odsudio Dario Velđi.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC – VARAŽDIN:

Subota, 2. rujna 17.00: Nedelišće – Sloga 2:0, Mladost Komet – Rudar 0:1, Podravina – Sloboda 1:0.

Nedjelja, 3. rujna 17.00: Nedeljanec – Polet, Dinamo – Novi Marof, Pušćine – Bednja, Jalžabet – Zelengaj, Međimurec – Plitvica.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE