Nedelišće i Dinamo u pripreme ušli s nekoliko promjena, Mladost Komet sa starim kadrom

Već desetak dana Nedelišće, Mladost Komet i Dinamo pripremaju se za nastavak prvenstva.

Kada smo upitali ova tri međimurska četvrtoligaša za zimski prijelazni rok jednoglasno su rekli da to nije dobro za klubove jer zbog velike fluktuacije praktično svakih šest mjeseci moraju stvarati novu momčad.

Iz trenutačno prve momčadi Četvrte HNL Čakovec-Varaždin ekipe Nedelišća otišla su čak šestorica igrača: Antunović, Nemet, Mandić, Petrovečki, Jambrošić i Labaš. Pod vodstvom starog/novog trenera – igrača Gorana Međumurca nogometaši Nedelišća u dosta izmjenjenom sastavu kreću s pripremama za obranu jesenskog naslova prvaka. U klub su za sada pristupili iskusni i provjereni igrači Slunjski i Bađari koji su ustvari povratnici u momčad. Uprava na čelu s predsjednikom Ivicom Mihalićem radi na dolasku još nekolicine igrača, poglavito mlađih. Momčad trenira za sada na vanjskim terenima MESAP-a, četiri puta tjedno, i u teretani na stadionu. Do početka prvenstva planiraju odigrati pet – šest kontrolnih utakmica, a prva je na rasporedu u subotu kad odlaze u Zagreb u goste ZET-u.

Igrači domašinečkog Dinama, trećeplasirane momčadi lige, već desetak dana marljivo treniraju pod paskom mladog stručnjaka Nikole Goričanca. Treninzi se odvijaju na pomoćnom terenu kao i u novootvorenoj teretani. Klub su napustila dva iskusna i provjerena igrača Bađari i Dominić. Vrijedna uprava na čelu s Josipom Đurkinom do sada je uspjela angažirati trojicu novih igrača: Alen Horvat koji će konkurirati u obrani, Filip Katančić u vezi i mladi Igrec u napadu. Obzirom na dobar jesenski plasman i u proljeće će nastojati dobrim igrama biti pri samom vrhu, a kako nam je rekao trener Goričanec u finišu su pregovora s jednim kvalitetnim stoperom koji bi nadomjestio Dominića. U subotu će započeti s odigravanjem kontrolnih utakmica kada će s početkom u 14.30 sati biti domaćini Slogi iz Štrigove.

Momčad Mladosti Kometa koja je na jesen jako oscilirala ipak je polusezonu završila pri samom vrhu na šestom mjestu. Mladi trener Gregor Bunc, nekadašnji prvoligaški igrač, gaji ofanzivnu igru kakvu publika voli i, kako nam je rekao, i na proljeće će ići tim tragom. Pogotovo što za razliku od prethodna dva četvrtoligaša nitko nije napustio klub, a ponovo će se aktivirati napadač Dino Bukal koji je u jednom periodu igrao i u splitskom Hajduku. Sigurno će biti veliko pojačanje jednoj od najmlađih momčadi lige i pomoći im u ostvarenju proljetnih ambicija. Jedna od njih je Međimurski kup gdje žele otići do samoga kraja, a u prvenstvu da zauzmu barem jedno od mjesta koje vodi u eventualnu novoformiranu Treću ligu Sjever. Obzirom na dobar raspored na početku proljetnog dijela, Priločanci vjeruju da je to ostvarivi cilj. Možda s obzirom na mladu ekipu moraju greške svesti na minimum što trener Bunc mora napraviti uigravanjem kroz kontrolne prijateljske utakmice. Prva im je na rasporedu u nedjelju kada gostuju kod Mladosti u Svetoj Mariji.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE