15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mladi nogometaši iz Japana, Švedske i Hrvatske zaintrigirali publiku

Utakmicom između domaćina NK Međimurca i HNK Rijeke u petak poslijepodne otvoreno je 19. izdanje Međunarodnog nogometnog turnira U13 Međimurec 2017.

Nakon dva poluvremena po 20 minuta rezultat na semaforu bio je 0:0.

Prvi zgoditak na ovogodišnjem turniru postigao je Osječanin Petar Ivančan. Njegov gol u 10. minuti susreta bio je ujedno i jedini u dvoboju NK Osijeka i MTK iz Budimpešte. Nogometaši iz grada na Dravi tijekom svih 40 minuta bili su bolji protivnik i zasluženo su slavili.

Jednaku takvu predstavu prikazali su i nogometaši HNK Hajduka. „Bili“ su uvjerljivo nadigrali japansku Oxalu s 6:0. Iako su igrači iz Tokia osvojili simpatije publike, protiv majstora s mora nisu imali previše šansi. Za Hajduk su precizni bili: tri puta Dino Madunić, dva puta Nino Duić i Leo Pučo, te jednom Roko Brajković.

Četvrta utakmica prvog dana 19. Međunarodnog turnira pionira U13 Međimure c 2017. bila je prava ljepotica. U susretu u kojem su snage odmjerili Škola nogometa Međimurje Čakovec i švedski Rodeby na kraju su sa 3:1 slavili gosti sa sjevera Europe. Rodeby je poveo preko Callea Antonssona u 8. minuti. Čakovčani se bude i u 13. preko Nine Blagovića poravnavaju rezultat. No, već u sljedećem napadu Šveđani opet preko Antonssona povisuju na 2:1. Konačnih 3:1 postavlja Wilmer Anderssen u 37.

Imalo je Međimurje svoje prilike, najizglednija je bila u 23. minuti kada je Fran Ivaci izbio sam pred švedskog vratara, ali ga nije uspio nadmudriti. Nogometaši domaćina NK Međimurec nisu u svom drugom nastupu u petak protiv Crvene Zvezde uspjeli ponoviti dobru igru.

Beograđani su dominirali tijekom cijelog dvoboja i zasluženo slavili s 4:0. Golove su postigli Jovan Mijatović, Petar Sukačev, Andrija Živanović i Andrej Škobaj. To je bila ujedno i posljednja utakmica prvog dana turnira.

U subotu su nogometaši na teren izašli već u 8 sati i odigrat će 13 susreta.

– Produživanje turnira na tri dana, po prvi put se utakmice osim u subotu i nedjelju igraju i u petak, pokazalo se kao pun pogodak. Interes publike za radni dan je iznad očekivanja – izjavio je predsjednik NK Međimurec Mišel Ganzer.
Govoreći o prvim dojmovima kazao je kako su svi klubovi i više nego pohvalno izjasnili o organizaciji.

– Skoro pa svi su već najavili kako će doći i sljedeće godine – poručio je Ganzer. Rekao je kako je turnir i ove godine ispunio slogan pod kojim se održava – Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice.

– Želimo privući djecu na igrališta, želimo ih dovesti k sport i ponuditi im tu zdravu, sportsku životnu alternativu. Mislim da u tome sada već 19 godina uspijevamo – zaključio je predsjednik Međimurca.

Svečano otvorenje turnira je na rasporedu sutra u 15 sati, a finale u nedjelju u 19 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE