15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Međugorje Cup: Sve tri ekipe NŠ Međimurje-Čakovec dobile pohvalu za igru

Međugorje Cup je veliki međunarodni turnir u nogometu za mlađe kategorije. Organizator dvanaestog tradicionalnog Međugorje cupa 2018 za mlađe uzraste je Sport Centar Međugorje.

Na turniru je sudjelovalo 2.000 mladih nogometaša iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije i Švedske.

Šezdeset klubova natjecalo se u pet starosnih kategorija od 8 do 11. ožujka 2018.  Turnir se održavao  na terenima „Sport centra Međugorje“.

Nogometna škola „Međimurje – Čakovec„ na turniru je sudjelovala s tri uzrasne kategorije Stariji pioniri U-14 (2003. godište), Mlađi pioniri U-12 (2005.) te Limači U-10 (2007.).

Na putovanje s igračima išli su treneri: Mario Šarić (Stariji pioniri – 2003. godište),  Karlo Kosalec (Mlađi pioniri – 2005. godište), Gordan Golik (Limači – 2007. godište).

Također i predsjednik Dean Panić, voditelj Nogometne škole Hrvoje Goričanec, Članica IO Mirela Lukman, fizioterapeut-Božidar Juračić i vođa putovanja Neven Bujanić.

Stariji pioniri i Limači dogurali su do četvrtfinala dok su Mlađi pioniri ispali u osminifinala.

U kategoriji Starijih pionira bilo je 20 ekipa, kod Mlađih pionira 32 ekipe, a kod Limača 24 ekipe.

Prvi dan turnira u četvrtak utakmice su odigrale sve generacije. Prvi su na teren izašli Mlađi pioniri i utakmici u kojoj su dominirali od početka do kraja upisali su pobjedu od 1:0 nad NK Omišom. Nakon toga na teren su izašli Stariji pioniri koji su pobjedili 1:0 NK Primorac iz Stobreča.

Za kraj dana pod reflektorima SC Međugorje svoju prvu utakmicu odigrali su i Limači koji su kroz cijelu utakmicu bili bolji od NK Primorca iz Stobreča te upisali pobjedu 4:1.

Drugi dan turnira po dvije utakmice odigrali su Limači i Mlađi pioniri, a jednu utakmicu odigrali su Stariji pioniri. Prvo su u jutarnjim satima Limači upisali pobjedu od 1:0 nad NK Neretvom, a Mlađi pioniri pobjedili su s 2:0 NK Tomislav. U popodnevnim satima Limači su odigrali 1:1 s NK Adriaticom te tako osvojili prvo mjesto u skupini.

Mlađi pioniri u teškoj utakmici po teškom terenu izgubili su 1:0 od NK Dubrave iz Zagreba te tako osvojili drugo mjesto u skupini. Za kraj drugog dana turnira Stariji pioniri su odigrali 0:0 s NK Čapljinom.

Treći dan turnira u jutarnjem terminu utakmicu su odigrali samo Stariji pioniri koji su u još jednoj utakmici upisali nerješen rezultat 0:0 s HŠK Zrinjski iz Mostara.

U popodnevnim satima osminufinala odigrali su Limači koji su prošli pobjedom od 3:1 nad NK Marsoniom iz Sl. Broda, dok su Mlađi pioniri izgubili od NK Adriatica 1:0.

U večernjim satima Limači su završili svoj turnir u četvrtfinalu porazom 2:0 od NK Željezničar Sl. Brod, dok su Stariji pioniri također ispali u četvrtfinalu od budućeg pobjednika turnira NK Mladost Podgorica (1:0).

Stariji pioniri (2003.): Luka Andrašec, Lovro Levak-Panić, Filip Bacinger, Mateo Rodiger, Karlo Kovačević, Dino Kirić, Erik Kukolić, Fran Bistrović, Nikša Šegović, Saša Stojko, Matija Horvat, Borna Škrobar, Jaov Marđetko, Karlo Bogdan, Niko Frančić, Filip Reif, Borna Lesjak i Roko Zrna. Trener: Mario Šarić, fiziotarapeut: Božidar Juračić.

Mlađi pioniri (2005.): Fran Jaklin, Nikola Krištofić, David Bujanić, Fran Janušić, Juraj Bistrović, Luka Makšadi, Luka Meglić, Matej Marciuš, Domagoj Lukman, Teo Sanjković, Fabijan Gal, Dino Horvat, Roko Kregar, Petar Mavrek, Jona Jambrošić, Karlo Košak, Matej Bacinger, Jan Vibovec. Trener: Karlo Kosalec, fiziotarapeut: Božidar Juračić.

Limači (2007.): Anastas Arnaudovski, Bruno Vlah, Šimun Skoko, Dario Hrastić, Jan Belović, Roan Posavec, Teodor Lukman, Karlo Novak, Luka Zlatarek, Niko Štefulj, Mak Žerjav. Trener: Gordan Golik, fiziotarapeut: Božidar Juračić

Na turniru su od strane gledatelja i trenera pohvaljene sve ekipe međimurske ekipe zbog načina igranja nogometne igre, zalaganja na terenu, borbenosti te na kraju i ponašanju kako na terenu tako i izvan terena.

– Zahvaljujemo se i našim vjernim navijačima (roditeljima) na dolasku u velikom broju i velikoj podršci koju su pružali svim našim ekipama – kažu iz NŠ Međimurje – Čakovec.

Naši mladi nogometaši su bili smješteni u Pansionu Vesna & Ante Sivrić koji su bili odlični domaćini. Osigurali su im odličan smještaj, hranu i gostoprimstvo.

Djeca i roditelji su odlično predstavili i promovirali Grad Čakovec i Međimursku županiju.

Limači
Mlađi pioniri
Stariji pioniri

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE