3.7 C
Čakovec
Srijeda, 17 travnja, 2024

Međimurje obranilo naslov pobjednika Kupa MNS i u uzvratnoj utakmici pobijedilo Nedelišće

U drugoj finalnoj utakmici Kupa MNS u Nedelišću, na SRC Trate, okupilo se oko 500 gledatelja. Međimurje je ušlo u utakmicu s dva gola prednosti izborenih u prvom susretu u Čakovcu.

Iako se Nedelišće potajno nadalo da može iznenaditi, novi drugoligaš Međimurje od početka se nametnulo.

Prvu šansu za branitelja kupa promašuje Munivrana kada u 7. minuti pokušava prebaciti Kocijana, ali neuspješno. Četiri minute kasnije Škvorc ide sam prema golu, ali u zadnji čas Pintrarić blokira udarac.

U vodstvo Međimurje dolazi u 20. minuti. Škvorc je prekinuo akciju domaćina, lopta na desnom boku dolazi do Munivrane koji vara svog čuvara, ubacuje pred gol do Filipa Škvorca koji je neumoljiv s pet metara za 0:1.
Minutu iza toga još jednu priliku jedan za drugim u istoj akciji propuštaju Patafta i Tkalčić. Nedelišće koje vrvi iskusnim igračima kreće po izjednačenje. U polju Slunjski, Filipović i Brlenić dobro kombiniraju, ali u završnici su bezopasni.

U drugom dijelu Nedelišće ima veći posjed, ali napadi su jalovi, dok su Čakovčani konkretniji.

U 51. minuti iz voleja odlično s dvadeset metara puca Patafta, dobro reagira Kocijan i skreće loptu u korner. Do povećanja vodstva dolazi u 56. minuti kada nakon izvedenog slobodnog udarca od strane Režića Kocijan odbija loptu na koju nalijeće Munivrana i zabija za 0:2.

Nedelišće je moglo smanjiti nekoliko minuta kasnije, ali neprecizan je Vibovec koji je zamijenio ozlijeđenog Pintarića.

Treći gol Međimurje postiže u 63. minuti u brzoj kontri kada Munivrana nesebično poslužuje Pataftu koji zaobilazi domaćeg vratara i poentira za 0:3.
Domaćin koji je dobro igrao u polju uspijeva u nekoliko minuta to i kapitalizirati i smanjiti vodstvo gostiju. Prvo nakon proboja Mesarića u 76. minuti smanjuje Šimunić, a tri minute kasnije agilni Mesarić vara svog čuvara i vratara Galošija i zabija za 2:3 što je i konačni rezultat finala.

Sveukupnim rezultatom 5:2 Međimurje zasluženo odnosi trofej pobjednika Kupa, a obje momčadi predstavljati će Međimurje u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa.

Na završnoj ceremoniji medalje i pehare sudionicima finala predali su predsjednik i dopredsjednik MNS Mato Kljajić i Marijan Uršanić.

NK Nedelišće – NK Međimurje 2:3 (0:1)/1. utakmica 0:2, ukupno: 2:5
Igralište: SRC Trate, Nedelišće/ Gledatelja: 500
Suci: Škrobar, Bacinger, Zobec, Velđi; delegat: Fais

Strijelci: 0:1 Škvorc 20′, 0:2 Munivrana 56′, 0:3 Patafta 63′, 1:3 Šimunić 66′, 2:3 Mesarić 79′

Nedelišće: Kocijan, Martinović, Pintarić (od 32. F. Vibovec), Levačić, Brlenić, Filipović (od 57. Vizinger), Pomper (od 85. Vrček), Šimunić (od 83. Marciuš), Panić (od 63. Međumurac), Slunjski, Mesarić

Međimurje: Galoši (od 90. Bratuša), Munivrana, Brcković, Pajić, Ptiček, Patafta (od 80. Rališ), Marcijuš (od 68. Malenović), Tkalčić (od 60. Antonović), Škvorc, Režić, Šarić (od 60. Sabol)

Autor i foto: Miljenko Dovečer

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,193FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

DJ Nebraska

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up