8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

FOTO: Pobjeda Katarine Zrinski nad Trnavom u međimurskom derbiju

U 3. kolu 1. HNL za žene odigran je međimurski derbi u Novom Selu Rok.

Pred nešto više od 200 gledatelja sučelile su se čakovečka ekipa Katarina Zrinski i Trnava iz Goričana.

U prvom poluvremenu u jednoj žustroj igri više inicijative bilo je na strani Trnave koje su i imale veći posjed lopte. Igračice Trnave imale su i nekoliko šansi koje nisu realizirale. I kako to obično biva, domaće igračice dolaze u vodstvo u 42. minuti. Nakon lijepog proboja Dijane Bakač uslijedio je centaršut nakon kojeg dobro reagira Andreja Šćukanec-Hopinski i glavom prebacuje golmanicu Trnave Sanju Herman za vodstvo 1:0.

U drugom dijelu nastavlja se pritisak gostujućih igračica. U 62.minuti imala je Trnava veliku priliku iz slobodnog udarca kada je lopta prošla kroz ruke golmanici Katarine Zrinski Sanji Šoltić, ali je otišla pored gola. Što sve nisu promašile igračice Trnave, pogađale su stativu, prečku samo lopta nije htjela u gol. Bile su bolje cijelim tijekom utakmice, ali borbene domaće igračice odnose pobjedu i nova tri boda.

Nakon utakmice presretan je bio trener domaće ekipe Neven Kreslin:
– Pravi derbi s puno šansi s obje strane. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo igrali borbeno sa puno htijenja i nakon nekoliko godina to nam je prva pobjeda nad vječitim rivalom. Svjesno smo prepustili inicijativu gošćama, a mi smo uz kontre i polukontre ugrožavali gol Trnave što nam je i jednom uspjelo,a to je bilo dovoljno za konačnu pobjedu. Ovo su nam bitni bodovi jer nam predstoji težak raspored-rekao je domaći trener.

U sljedećem kolu obadvije ekipe gostuju. Katarina Zrinski odlazi u daleki Metković na megdan Neretvi, dok Trnava koja je poslije tri kola bez bodova odlazi u Pregradu.

Autor: Miljenko Dovečer
Foto: Ivo Vurušić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE