4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Derbi za kraj jeseni u Ludbregu, Domašinčani mogu do prvog mjesta

Stigao je kraj natjecanja jesenskog dijela Četvrte HNL Čakovec – Varaždin. Još se treba odigrati 15. kolo u ligi koja je ove godine vrlo izjednačena, gdje se u samom vrhu pet ekipa zgusnulo unutar šest bodova.

Nedelišće, koje je u prošlom kolu nakon posrtaja Poleta preuzelo vrh, odlazi na teško gostovanje u Mursko Središće. Rudar je nakon poraza od Dinama ostao bez trenera Srše koji je podnio ostavku i pokušat će ovu nestabilnu jesen završiti pobjedom na Šuderki. U utakmici protiv Nedelišća Lapornike će voditi Marijan Moharić, a u pauzi prvenstva vidjet će se tko dolazi poslije Srše.

U derbiju kola u Ludbregu Podravina dočekuje posustali Polet i pobjedom se može uključiti u borbu za sam vrh. I jedna i druga ekipa vrve iskusnim igračima i sigurno će to biti zanimljiva i neizvjesna utakmica.

Dva lokalna derbija igraju međusobno međimurski klubovi, u jednom igraju ekipe iz vrha, a u drugom momčadi s donjeg dijela ljestvice.

U Dunjkovcu – Pretetincu šestoplasirani Međimurec koji je neočekivano izgubio od Jalžabeta u prošlom kolu dočekuje susjede na tablici Mladost Komet. Gosti iz Preloga imaju dobru momčad, ali su skloni oscilacijama, tako da u ovoj utakmici malu prednost dajemo igračima trenera Orehovca.

U Slakovcu u derbiju začelja Sloboda jednostavno mora dobiti Pušćine da ne padne na samo dno. U dosadašnjem dijelu prvenstva nisu tako loše igrali kakve imaju rezultate, međutim, dosta su neefikasni i to moraju popraviti da dođu do bodova. Pušćine imaju mladu poletnu ekipu i u ovoj utakmici nema što izgubiti.

Dinamo iz Domašinca može čak u nekim kombinacijama na kraju polusezone preuzeti vrh tablice. Za to mu trebaju porazi Poleta i Nedelišća i naravno njihova pobjeda u gostima protiv pretposljednjeg Zelengaja, što nije nemoguće.

Čakovečka Sloga u dosadašnjem dijelu prvenstva pola bodova je osvojila kod kuće, a pola vani. U nedjelju u svom prijepodnevnom terminu dočekuju Novi Marof koji je u naletu, ali Caban i društvo poručuju da ovaj put bodovi ostaju u Čakovcu.

Posljednja Plitvica koja se i prošle godine borila za opstanak želi pobjedom protiv Jalžabeta fenjer ostaviti ili Slobodi ili Jalžabetu.

Bednja je loše započela prvenstvo s tri poraza, a sada u zadnjih osam utakmica uz remi ima sedam pobjeda i s tri nova domaća boda protiv Nedeljanca želi potvrditi visoko četvrto mjesto.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC – VARAŽDIN, 15. KOLO:

Subota, 25. studenoga, 13.30: Podravina – Polet, Međimurec – Mladost Komet, Sloboda – Pušćine, Rudar – Nedelišće, Zelengaj – Dinamo.

Nedjelja, 26. studenoga, 13.30: Sloga – Novi Marof (10.00), Plitvica – Jalžabet, Bednja – Nedeljanec.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE