4 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Četvrta HNL: Posljednje jesensko kolo obilježila isključenja, Nedelišće zadržalo vrh

Posljednje jesensko kolo obilježili su kiksevi vodećih ekipa i čak sedam isključenja, od toga jedno isključenje trenera Poleta.

Kako smo u više navrata pisali ove godine, liga je izjednačenija, a time i interesantnija.

U borbi za naslov prvaka prvo Nedelišće i petoplasiranu Mladost Komet dijeli samo šest bodova, a ista takva razlika je između posljednje Plitvice i desete Sloge iz Čakovca.

U derbiju kola u Ludbregu između Podravine i Poleta u ravnopravnoj igri podjela bodova, ali bez golova. Na kraju utakmice kada je igra bila u prekidu, zbog međusobnog udaranja isključeni su domaći igrač Međimorec i gostujući Herceg, a trener gostiju Šardi isključen je zbog vrijeđanja suca Klarića.

Nedelišće je također remiziralo i zadržalo vodstvo na tablici s bodom prednosti ispred Poleta. Na gostovanju u Murskom Središću na kraju su i dobro prošli obzirom na propuštene prilike domaćeg Rudara. Novi privremeni trener Rudara Moharić očito je dobro motivirao domaće igrače koji su izgarali tijekom utakmice, a na kraju ih je zbog toga publika pozdravila pljeskom.

Poveli su lijepim golom rekonvalescenta Čalope u 15. minuti. Gosti su se branili i prijetili uglavnom iz kontri i u jednoj dvojbenoj situaciji sudac Pavlić dosuđuje za Nedelišće kazneni udarac. U 38. minuti s bijele točke precizan je Panić. U drugom dijelu igra se žustrije i borbenije, gosti dolaze u vodstvo u 81. minuti golom Panića za koji je teško utvrditi da li je lopta prošla gol liniju, međutim, pomoćni sudac pokazuje na centar. No, već u sljedećoj minuti Risonjić preciznim udarcem sa šesnaest metara pogađa mrežu za konačnih 2:2. Na kraju gužva u kojoj su sudjelovali svi igrači obiju ekipa, a ceh su platili crvenim kartonima domaći Levačić i gostujući igrač Vizinger.

Dinamo nije uspio u gostima protiv Zelengaja. Domaćin prvi dolazi u vodstvo u 30. minuti golom Đunđeka. U 33. minuti gostujući igrač Ribić zbog drugog žutog kartona biva isključen čime oslabljuje svoju ekipu. Ipak, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena najbolji strijelac lige Stjepan Krznar poravnava na 1:1. U drugom dijelu brojčano nadmoćniji domaćin golovima Vugrinca u 58. i Soldateka u 60. minuti dolazi do 3:1 zaslužene pobjede.

Uz Dinamo koji je polusezonu završio na trećem mjestu, drugi novajlija u ligi Bednja trijumfalnom pobjedom 6:2 nad Nedeljancom završava jesen na visokom četvrtom mjestu. Treći napad lige na teškom kišom natopljenom terenu u Beletincu deklasirao je goste već u prvom poluvremenu kada su postigli svih šest golova. Trostruki strijelac bio je Ivančić, dva je postigao Klopotan, a jedan je djelo Holija. Za goste su zabili Škvarić i Rog.

Međimurec je ponovo razočarao, ovaj puta kod kuće, protiv dobre ekipe iz Preloga. Mladost Komet koja je u prethodne dvije utakmice zbog nepažnje u obrani propustila Polet i Podravinu ovaj puta nije kiksala u tom segmentu.

Golom Tišljarića poveli su u 11. minuti, a početkom drugog dijela golom Vuka u 58. minuti povećavaju vodstvo. Nakon smanjenja vodstva u 72. minuti golom Piškora bilo je još vremena za preokret, međutim, gostujuća mreža ostaje netaknuta i Mladost Komet zasluženo pobjeđuje 1:2 .

U Čakovcu je domaća Sloga ponovo razočarala svoje navijače. Kao i u više navrata prosuli su vodstvo, ovaj puta 2:0 gostujući Novi Marof pretvorio je u 3:2 pobjedu. Domaći nogometaši su vodili s dva gola prednosti već u 12. minuti golovima Bakse i Kosaleca. Nakon toga su se povukli u obranu, a gosti strpljivom igrom s dva eurogola dolaze do izjednačenja već u prvom dijelu. Prvi u 19. minuti postiže Beloša, a drugi za poravnanje Martan u 39. minuti. U drugom poluvremenu gosti dolaze do pobjede još jednim golom Martana u 67. minuti.

U lokalnom derbiju začelja domaća Sloboda nije uspjela zadržati dva gola prednosti protiv Pušćina. U prvom dijelu s dva gola Vrbanca u 30. i 31. minuti dolaze do velike prednosti s kojom odlaze na odmor. Već početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, Ribić smanjuje na 2:1, a drugim golom u 57. minuti donosi bod svojoj ekipi.

Iako je Plitvica pobjedom nad Jalžabetom završila kao zadnja na tablici, ipak se bodovno približila ostalim ekipama u borbi za opstanak. Zamalo su prosuli visoko 3:0 vodstvo koje su imali s dva gola Horvata i Buhina. Iako su četrdeset pet minuta igrali bez isključenog Amanovića, gosti su se s dva gola u završnici približili domaćinu na 3:2, ali dalje nije išlo.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC – VARAŽDIN, 15. KOLO:
Podravina – Polet 0:0, Međimurec – Mladost Komet 1:2, Sloboda – Pušćine 2:2, Rudar – Nedelišće 2:2, Sloga – Novi Marof 2:3, Plitvica – Jalžabet 3:2, Bednja – Nedeljanec 6:2, Zelengaj – Dinamo 3:1.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE