8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Četvrta HNL Čakovec – Varaždin: U subotu kreće nova sezona

Utakmicama prvoga kola u subotu, 19. kolovoza, započinje natjecanje u međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin koja je promijenila naziv i sada se zove Četvrta HNL Čakovec – Varaždin.

Umjesto prošlogodišnjeg prvaka Poleta iz Svetog Martina na Muri, koji nije htio ići u viši rang, u Treću HNL plasirao se varaždinski Varteks.

Ligu je kao posljednjeplasirani klub napustio Zadrugar Hrastovsko, a novi članovi lige postali su Dinamo Domašinec, prvak Međimurske lige, i Bednja Beletinec prvak iz Varaždinske županije.

I ove godine najveći favorit za osvajanje naslova prvaka svakako je Polet, makar ih je napustio najbolji igrač i strijelac lige Luka Bobičanec, koji je otišao u slovenski drugoligaš Muru iz Murske Sobote. No, poletovci su brzo reagirali i angažirali drugog topnika lige Tomislava Medveda koji je došao iz Varteksa, a koji će, nadaju se u klubu, dostojno zamijeniti Luku i odvesti Polet ponovno do prvog mjesta.

Među klubovima koji i ove godine streme samom vrhu tradicionalno su Nedelišće i Podravina iz Ludbrega. Ove godine u borbu za sam vrh mogao bi se uključiti i Međimurec iz Dunjkovec-Pretetinca koji se dobrano pojačao. Zadnje dvije akvizicije koje su im pristigle su igrači iz dalekog Japana, Tomoki Kai i Yokoyama Shohei.

Većini ostalih klubova bit će važno da se čim prije stabiliziraju kako ne bi morali strepiti oko opstanka.

Prve tri utakmice novog prvenstva igraju se ove subote.

U Ludbregu Podravina dočekuje ove godine ambiciozni Međimurec. Trebala bi to biti neizvjesna utakmica između pretendenata za sam vrh. U momčadi Podravine nije bilo velikih promjena u prijelaznom roku. Klub su napustili Klekar koji je otišao u Naprijed Cirkovljan, a Vađunec u Tehničar Cvetkovec. Trener Velimir Špikić moći će računati na novopridošle, povratnika u momčad Salajca i Meseca, koji je došao iz Pušćina, u borbi za vrh.

Trener gostiju Želimir Orehovec kazao nam je da u prva dva kola ne može računati na najmanje petoricu igrača, što zbog ozljeda, što zbog prava nastupa, tako da bi im bod bio velik kao kuća. Inače, ne skriva ambicije da uđu u borbu za prva tri mjesta.

Nedelišće kao favorit dočekuje Zelengaj, iako su ih napustili neki stožerni igrači iz prošle sezone. Najbolji strijelac Boris Kosir otišao je u Tehničar iz Cvetkovca. Nedelišće je angažiralo devet novih, većinom mlađih igrača, osim iskusnog Nenada Vibovca, kao i novog trenera Krešu Šenjija, a dugogodišnji predsjednik kluba, poznati Ivica Mihalić, kazao nam je da od ciljeva ne odstupaju. Žele plasman u sam vrh lige, kao i ući u finale županijskog kupa.

S druge strane, Zelengaj iz Kučana Donjeg, kako nam je rekao trener Zoran Ivančić, dolazi ne izgubiti jer smatra da ima bolju ekipu nego proljetos kad su pružali dobre igre.

U Prelogu se sastaju Mladost Komet i Plitvica iz Gojanca, dvije momčadi koje su se spašavale u posljednjim kolima. Svakako da je domaćim u prednosti jer je angažirao nekoliko kvalitetnih i mladih igrača poput Pintarića koji je pristigao iz Međimurja i Radikovića koji je došao iz drugoligaša Varaždina.

U nedjelju, 20. kolovoza, na rasporedu su četiri utakmice.

U susretu dvaju novaka u Domašincu domaći Dinamo pojačan iskusnim Markom Bađarijem pristiglim iz Nedelišća, trebao bi imati prednost domaćeg terena. Kako nam je rekao novi trener Dinama Nikola Goričanec, uz borbenu igru i podršku navijača očekuje pobjedu protiv Bednje iz Beletinca koja ima mladu poletnu ekipu pojačanu s nekoliko provjerenih igrača iz zagrebačkih liga.

U preostale dvije nedjeljne utakmice Jalžabet kao domaćin u prednosti je prema gostu iz Slakovca, Slobodi, koja se na proljeće jedva spasila. Susret između Pušćina, kojeg već duže vrijeme trenira Dejan Car, i gostiju Rudara iz Murskog Središća, pod palicom iskusnog Antona Srše, svakako će biti neizvjestan.

Jedini pravi favorit je prošlogodišnji prvak Polet iz Svetog Martina na Muri koji očekuje pobjedu i prva tri boda u gostima kod Novog Marofa. Ekipa Novog Marofa, slično kao Bednja, vrvi provjerenim igračima iz zagrebačkog bazena i sigurno će pružiti solidan otpor i nadati se bodu.

U posljednjoj utakmici prvoga kola, koja je na rasporedu u srijedu, 23. kolovoza, domaći Nedeljanec očekuje prve bodove protiv čakovečke Sloge.

RASPORED:
Subota, 19. kolovoza 17.30: Nedelišće – Zelengaj, Mladost Komet – Plitvica, Podravina – Međimurec.

Nedjelja, 20. kolovoza 17.30: Novi Marof – Polet, Dinamo – Bednja, Pušćine – Rudar, Jalžabet – Sloboda.

Srijeda, 23. kolovoza 17.30: Nedeljanec – Sloga.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE