7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Četvrta HNL Čakovec – Varaždin: Četiri utakmice odgođene, iznenađujući domaći poraz Rudara

Loše vrijeme kroz vikend donijelo je nogometašima puno problema zbog vremenskih nepogoda, tako da su četiri utakmice 4. HNL Čakovec – Varaždin odgođene.

Ipak, preostale četiri su odigrane na vodom natopljenim terenima koji su osim toga bili i blatnjavi i teški za igru.

Usto, igrače i gledatelje pratilo je još hladno vrijeme i vjetar.

Na prvo mjesto trenutno je zasjeo ponovo Polet jer je Nedelišće odgodilo svoju utakmicu.

Lakše od očekivanog na krilima trostrukog strijelca Tomislava Medveda sa 6:0 pomeli su Novi Marof.

Gosti se nisu ni snašli, a već je u 19. minuti hattrickom Medveda bilo 3:0. U tome je domaćinu pomogao i gostujući igrač Turković koji je isključen u 14. minuti zbog udaranja domaćeg igrača. Do kraja poluvremena na 4:0 povećao je Goričanec, a visoku pobjedu potvrdili su u 67. minuti Čurin i u 81. kapetan Barat.

Još jedno isključenje također zbog udaranja protivničkog igrača dogodilo se u 79. minuti kada je igru morao napustiti domaći igrač Karlovčec.

Pušćine koje se bore za opstanak priredile su iznenađenje u Murskom Središću. Utakmica koja se trebala igrati u subotu predložena je i odigrana u nedjelju, ali ipak po teškom i blatnjavom terenu.

U prvom dijelu domaći Rudar bio je nešto bolji i agilniji, ali dvije izgledne prilike upropastio je Filip Novak i na odmor se odlazi bez golova. U drugom dijelu Rudar i dalje atakira, Pušćine se brane i kontranapadima ugrožavaju gol domaćina što im i uspijeva u 60. minuti golom Kocijana. Rudar se vraća u igru golom Vurušića u 77. minuti iz slobodnog udarca. Ali, pet minuta kasnije nakon dobro odigrane kontre Petrić dovodi Pušćine ponovo u vodstvo. Rudar sve snage baca u napad ne bi li poravnao rezultat, gosti se dobro brane i u sudačkoj nadoknadi Crikvenčić zabija za konačnih 1:3 čime su Pušćine uzvratile Rudaru za jesenski poraz.

U nedjeljnoj matineji na igralištu Sloge kiša golova, gdje je domaćin tri puta stizao vodstvo Nedeljanca. U jednoj sadržajnoj igri dviju izjednačenih momčadi gosti prvi put u vodstvo dolaze u 10. minuti golom ponajboljeg pojedinca Kišića koji je dobro odapeo s preko dvadesetak metara. Sloga se vraća u igru brzo, za 1:1 u 16. minuti svoj prvi gol na utakmici postiže Baksa i tim rezultatom završava prvi dio.

Početkom nastavka u 48. minuti u jednoj kontri Đefi ne uspijeva blokirati centaršut, lopta dolazi do Budena koji na drugoj stativi ponovo dovodi Nedeljanec u vodstvo 1:2. Nije se dugo čekalo na drugo izjednačenje.

Šest minuta kasnije Baksa ovaj put eurogolom drugi put se upisuje u strijelce. Kada je rezultat trebao otići na stranu Sloge zbog nekoliko prilika, a i najveće Kosaleca kada sam izlazi na gostujućeg vratara i promašuje, stiže treće gostujuće vodstvo.

Nakon centaršuta s lijeve strane u 79. minuti domaći branič Đefi koji je uklizavanjem htio spasiti gol šalje loptu u vlastitu mrežu. Ipak, da gosti ne odu punog plijena pobrinuo se iskusni Fučko koji iz prekida nakon centaršuta glavom zabija u 83. minuti za konačnih 3:3.

U Dunjkovec-Pretetincu u derbiju kola Međimurec je ugostio Podravinu iz Ludbrega. Prvo poluvrijeme u borbenoj utakmici starih rivala završava bez golova. Ojačani Međimurec naplatio je svoju bolju igru u 68. minuti golom Filipa Hrusteka nakon ubačaja Treske. Da će bodovi ostati u Dunjkovcu potvrdio je u 82. minuti Japanac Kai Tomoki za konačnih 2:0.

4. HNL ČAKOVEC – VARAŽDIN:

Polet (SMnM) – Novi Marof 6:0, Sloga (Čakovec) – Nedeljanec 3:3, Rudar – Pušćine 1:3, Međimurec – Podravina 2:0.

ODGOĐENO Zelengaj – Nedelišće, Sloboda (Slakovec) – Jalžabet, Bednja – Dinamo (Domašinec), Plitvica (Gojanec) – Mladost Komet.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE