1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

NK Međimurje konačno dobilo licencu za II. HNL, ali sada je upitan sportski plasman

Žalbeno tijelo Hrvatskog nogometnog saveza koje izdaje licence za natjecanje u I. i II. HNL dalo je “zeleno svjetlo” za igranje NK Međimurje Čakovec nakon što to nekoliko godina nije dopuštalo u II. HNL. To znači da je financijski oporavak čakovečkog kluba putem predstečajne nagodbe u potpunosti uspio, te da zadovoljava sve kriterije za natjecanje u II. HNL.

Nažalost, usprkos tome što se II. HNL proširuje s 12 na 16 klubova, a iz III. HNL-istok je predviđeno da prva dva kluba idu u proširenu drugoligaško natjecanja, u ovom trenutku Međimurje ne ispunjava sportski kriterij za plasman, jer je na 3. mjestu tablice, a ispred našeg kluba su BSK-a i Osijek II. Međimurje zaostaje 6 bodova za drugim BSK-om i sutra u Čakovcu igra veliki derbi III. HNL-istok, tako da neće biti nimalo lako probiti se na drugu poziciju.

Ostaje za vidjeti što će se na kraju dogoditi, kakvo će biti konačno tumačenje HNS-a o sastavu liga, jer trenutačno nema 16 klubova koji prema sportskim kriterijama zadovoljavaju ulazak u II. HNL, odnosno treba vidjeti može li Međimurje ipak kao trećeplasirana momčad ući u idućoj sezoni u drugoligaško natjecanje.

Što se tiče drugostupanjskog organa koji je odlučivao o licencama, najzanimljivija odluka osim za Međimurje je ona da Cibalia iz Vinkovaca nije dobila ni prvoligašku, ni drugoligašku licencu pa će ispasti u III. HNL-istok u kojoj je naš predstavnik Međimurje. Hoće li zbog toga Međimurje napredovati, bit će poznato predstojećih dana.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE