4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Na krilima obrana fenomenalnog vratara Hajdarovića rukometaši Čakovca među 16 u hrvatskom kupu

Odličnu formu koju pokazuju u prvenstvu II. HRL-sjever rukometaši Čakovca pokazali su i u šesnaestini finala Hrvatskog rukometnog kupa, odnosno finalu Regionalnog kupa – sjever u kojem su sa čak sedam golova razlike 33:26 savladali križevački KTC ekipu koja je pri samom vrhu Prve HRL i tako ušli u glavni ždrijeb među 16 najboljih.

U dobroj atmosferi i solidno popunjenom dvoranom Graditeljske škole u Čakovcu u kojoj je našu ekipu bodrilo dvjestotinjak vjernih navijača, momčad koju vodi trener Borković prelomila je susret u svoju korist u drugom dijelu, odnosno posljednjih petnaestak minuta utakmice. Tada je na domaćim vratima Marcijuša zamijenio Hajdarović i nanizao sjajne obrane koje su donijele preokret utakmice, te obeshrabrile u napadu gostujuće pucače. Na taj način Čakovčanima se otvorio put prema pobjedi.

Prije nego je slomljen otpor gostiju za na kraju uvjerljivu pobjedu od +7, to je bila vrlo neizvjesna i čvrsta borba na terenu, a u vodstvu su se izmjenjivale jedna i druga ekipa.

Prvi dio dobio je Čakovec s +1, a u nastavku su čak vodili gosti, da bi onda stigao na vrata odličan Hajdarović. Osim Hajdarovića s 9 golova istaknuo se Sklepić, a naravno veliki doprinos dali su svi igrači kojima je trener Borković pružio priliku. Međutim, i ovog puta se pokazalo da nije uzaludna premisa u rukometu, da bez vrhunskih obrana vratara, teško da se može napraviti veliki rezultat. A, upravo to je pošlo za rukom rukometašima Čakovca koji su se plasirali među 16 najboljih u Kupu u koji se uključuju svi premierligaši, odnosno PPD Zagreb i Nexe.

Za Čakovec su igrali: Marcijuš, Hajdarović, Lacić, Škrobar 2, Hozjan, Farkaš, N. Petek 4, Čapalija 2, Horvat 2, Horvatić 3, Srnec 1, M. Petek, Sklepić 9, Toplek, Levak 5 i Herman 4. Trener: Josip Borković.

Osmina-finala kupa u kojoj se nadamo da će Čakovec biti domaćin, igra se početkom sljedeće godine, vjerojatno krajem siječnja ili početkom veljače.

Foto: ZV

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE