5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Međimurski plesači Tin Sanjković i Jurica Kavran žare i pale na domaćoj i stranoj sportsko-plesnoj sceni!

Svoje karijere počeli su graditi još od malih nogu, a za svoje plesne sposobnosti i samu ideju ‘krive’ majke koje su ih upisale na satove plesanja!

Tin Sanjković (20) iz Pribislavca i Jurica Kavran (18) iz Čakovca mlade su plesne zvijezde koje žare i pale na svjetskim dvoranskim pozornicama. Sve je počelo rekreativno jer su se obojica bavili raznim drugim sportovima, ali na kraju su se opredijelili za plesne vode koje im danas čine život.

Iako ne žive u istom mjestu i imaju svakodnevne obaveze, pronalaze vremena da ostanu prijatelji. Svakodnevica im nije laka jer uz trening po nekoliko sati, škole i fakultete moraju uskladiti i privatan život. Tin studira ekonomiju u Ljubljani, ali je često na relaciji Moskva-Ljubljana-Čakovec jer mu je plesna partnerica ruskinja Anna Ilina, dok Jurica pohađa II. gimnaziju u Varaždinu gdje i trenira s partnericom Tihanom Vusić.

Dan i jednom i drugom izgleda slično, a sastoji se od buđenja, trčanja ili joge, treninga, privatnih satova plesa koji traju dva do tri sata dnevno. Malo vremena ostane za neke privatne aktivnosti jer u to treba uskladiti učenje za fakultet i školu, te putovanja i sva natjecanja koje pohode kao prvaci.

Tin Sanjković i Anna Ilina
Tin Sanjković i Anna Ilina

Tin je u kategoriji ‘Odraslih’ sa svojom ruskom partnericom Annom Illinom, dok će Jurica s partnericom Tihanom Vusić iz Varaždina od ove godine prijeći iz kategoriju ‘Starije mladeži’, u kategoriju ‘Odraslih’. Oboje su svjetski viceprvaci u svojim kategorijama.

Jurica i Tihana su plesni par od 2010. godine te su do sada nastupili više od 200 puta što na domaćim, stranim, međunarodnim, revijalnim i dobrotvornim nastupima. Prvaci su bili sedam puta od toga tri puta u standardnim plesovima, dva puta u latinoameričkim i dva puta u kombinaciji 10 plesova. Također su bili i viceprvaci četiri puta u standardnim i latinoameričkim plesovima. Zahvaljujući natjecanjima proputovali su: Rusiju, Latviju, Italiju, Rumunjsku, Poljsku, Njemačku, Češku, Austriju, Mađarsku, BiH, Sloveniju i Srbiju, te sudjelovali na 5 svjetskih i 4 europska prvenstva.

Tin i Anna zajedno plešu tek godinu dana, time je njihov uspjeh još veći jer su uspjeli postati prvaci s toliko malo zajedničkog ‘staža’. Tin je najmlađi svjetski prvak u ovoj godini u kategoriji ‘Odraslih’.

Oba dva svoje su plesne početke krenuli graditi u Plesnom studiju Livi u Čakovcu, a nakon toga su se preselili u varaždinski Harmony. Nakon toga počelo je njihovo prijateljstvo koje unatoč daljini traje još i danas, a glavna spojnica je, naravno, ples.

Trenutno je vrijeme zimskih praznika, pa su i Tin i Jurica imali vremena za privatno druženje koje je podrazumijevalo i pokoji izlazak. Otkrili su nam kakva je danas plesna scena kad je u pitanju noćni život, kakve su Međimurke na plesnom podiju, ali i je li lakše ‘zagrijati’ ženska srca kad plešeš fantastično.  

– Ples baš i ne prolazi pretjerano vani jer su djevojke u većini slučajeva sramežljive. Uglavnom znaju plesati standardni disco fox, a čim krene nešto intimnije poput salse ili kizombe, postane im ekstra neugodno jer je to dosta prisan ples. Obično i izlazimo mi koji zajedno treniramo pa je atmosfera ugodnija, ali generalno je društvo dosta sramežljivo – poručio je Tin.

– Mislim da ples definitivno prolazi kod djevojaka, ali treba plesati mrvicu jednostavnije i ne forsirati. Ne možemo mi od svih cura koje izlaze očekivati da vrhunski plešu, već sama činjenica da znaju disco fox i dva jedan je super, jer bolje i to nego da samo stoje – kaže Jurica.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE