6.7 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Prijavite se i igrajte hakl danas u centru Čakovca

Legendarna 3 na 3 košarkaška turneja Basket tour ulazi u svoju već 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj.

I ove će se godine ekipe boriti za titulu prvaka preko mreže kvalifikacijskih turnira (ukupno 12) i velikog završnog Mastersa koji se tradicionalno održava na riječkom Korzu 22. srpnja.

Turnir u Čakovcu bit će drugi ove sezone, a haklat će se u četvrtak, 25. svibnja, od 16 sati nadalje na Trgu Republike kod Orla.

Kao i ostali, turnir će se igrati u četiri dobne kategorije-U-13, U-15, U-18, seniori, a pobjednik one najelitnije seniorske i ovoga će puta ići direktno na Masters u Rijeku.

Vrlo dinamična pravila po kojima se 3 na 3 košarka igra na svim službenim turnirima donosi nam brzu i atraktivnu igru s velikim brojem neizvjesnih završnica, a od ekipa se očekuje odlična tjelesna priprema s obzirom da je napad ograničen na samo 12 sekundi, a nakon svakog postignutog koša mijenja se posjed lopte.

Prijave za turnir nalaze se na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com na kojoj će se moći pogledati i rezultati, slike i sve zanimljivosti vezane uz turneju, a moguć je posjet i facebook stranici.

Sve je to dio velikog svjetskog FIBA World toura, pa će hrvatski pobjednik ići u švicarsku Laussanu krajem kolovoza i boriti se s najboljim europskim 3 na 3 ekipama, te imati mogućnost izboriti nastup na svjetskom Mastersu koji će se održati u listopadu u Pekingu.

Prošle su nas sezone odlično na velikoj sceni predstavili splitski Statisti, igrajući u polufinalu FIBA World toura u mađarskom Debrecenu. Veliki razvoj 3 na 3 košarke u svijetu potaknuti će nadamo se uvrštenje ovog dinamičnog sporta u program Olimpijskih igara, što ovaj najpopularniji urbani sport u svijetu i zaslužuje.

Atraktivne lokacije u gradovima domaćinima, zanimljiv zabavni dio programa s plesnim skupinama i natjecanjima za igrače (trice, zakucavanja) i publiku i ove će gopdine zasigurno biti mamac brojnim ekipama i publici da dođu u Čakovec.

Prijave se potvrđuju 20 minuta prije početka turnira. U13 i U15 turnir starta u 16.30 h, a U18 i seniori u 17.30 sati. Za mlađe kategorije kod prijave je potreban osobni dokument s fotografijom.

(bh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE